Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Ιαν-2020 08:56

  Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και το κερδισμένο στοίχημα της συναίνεσης

  Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και το κερδισμένο στοίχημα της συναίνεσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Σε πέντε ημέρες από σήμερα, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα ανέλθει στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επιλογή του να προτείνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως νέα ένοικο της Ηρώδου Αττικού, εξασφάλισε τη συναίνεση  της μείζονος αντιπολίτευσης και μέρους της ελάσσονος, καταφέρνοντας επί της ουσίας να οδηγήσει στην προεδρία της Δημοκρατίας, ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού. 

  Καθόλου αμελητέα επίτευξη όταν αναζητώνται συναινέσεις στα σημαντικά και τα μεγάλα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης όχι γενικώς και αορίστως απλώς, σαν κενό περιεχομένου ευχολόγιο, αλλά στην καμπή που βρίσκεται η χώρα την κρίσιμη αυτή τη στιγμή, βγαίνοντας από μια επώδυνη οικονομική δεκαετή κρίση και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να βρίσκονται σε καθεστώς "συναγερμού". 

  Μητσοτάκης : Πρόσωπο σύμβολο με ιδιαίτερες ικανότητες

  "Τρία κόμματα μέχρι σήμερα, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ έχουν εκφραστεί θετικά στην υποψηφιότητά της. Πιστεύω ότι είναι μια υποψηφιότητα που συγκεντρώνει εξαιρετικά στοιχεία. Συμβολικά είναι πολύ σημαντική, αλλά και πίσω από το σύμβολο της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας κρύβεται ένα πρόσωπο με ιδιαίτερες ικανότητες και ιδιαίτερες δυνατότητες.
  Η κυρία Σακελλαροπούλου από τη φύση της είναι ένα πρόσωπο μη κομματικό, υπηρετεί τη Δικαιοσύνη με εξαιρετικές επιδόσεις εδώ και πολλά χρόνια" δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του παρέμβαση ( Alpha), "περιγράφοντας" συνοπτικά την ουσία της επιλογής του. 

  Επιλογή που θα οδηγήσει στην εκλογή της νέας προέδρου της Δημοκρατίας με 266 ψήφους από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία, χωρίς να ακουστεί η παραμικρή παραφωνία για το πρόσωπό της, από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης. 

  Μονόδρομος για ΣΥΡΙΖΑ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει ασφαλώς την πρόταση Μητσοτάκη, άλλως πώς θα γινόταν, αφού με δική του επιλογή, η κ. Σακελλαροπούλου το 2018 έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

  Και μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας , προκειμένου να ανακοινώσει την απόφασή του να υπερψηφίσει την κ. Σακελλαροπούλου να άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό ( αντιπολίτευση που στριμώχτηκε με την τακτική Μητσοτάκη είναι, θα πει και τα δικά της), αλλά κατέληξε στον μονόδρομο της στήριξής της, μιλώντας για την επόμενη πρόεδρο της Δημοκρατίας με τα φωτεινότερα των χρωμάτων:

  "Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποτέλεσε κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διατελέσει η Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας (...) Και δεν ήταν τυχαία επιλογή μας για τη θέση αυτή, αφού υπήρξε μια εξαίρετη δικαστής που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.Και δεν δίστασε να συνταχθεί ακόμη και με τη μειοψηφία για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια". 

  Ανεπιφύλακτη στήριξη ΚΙΝΑΛ

  Με την πρόσθεση του ΚΙΝΑΛ στην εξίσωση, η κ. Σακελλαροπούλου συγκεντρώνει στο πρόσωπό της ευρύτατη συναίνεση 266 ψήφων, για την ουσία όσων συμβολίζει. 

  "Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας: Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές
  αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης", ήταν η δήλωση της κ. Γεννηματά, ανακοινώνοντας την ομόφωνη απόφαση του ΚΙΝΑΛ να την υπερψηφίσει.
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ