Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιαν-2020 12:45

  Handelsblatt: Νομικός η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοκρατίας στην Ελλάδα

  Handelsblatt: Νομικός η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοκρατίας στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπό τον τίτλο "Νομικός η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα" η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στην απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

  "Ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε τη δικαστή και πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

  Βέβαιη η εκλογή της

  […] Η εκλογή της Σακελλαροπούλου θεωρείται σχεδόν βέβαιη. Διότι το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει ότι ο πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί μετά από πέντε ψηφοφορίες που γίνονται σε διάστημα το πολύ 20 ημερών με απλή ή ακόμη και σχετική πλειοψηφία. Οι συντηρητικοί διαθέτουν 158 έδρες στη Βουλή των 300 και έτσι μπορούν να εκλέξουν την υποψήφιά τους.

  Η 5ετής θητεία του νυν προέδρου, συντηρητικού πολιτικού και συνταγματολόγου Προκόπη Παυλόπουλου εκπνέει στις 13 Μαρτίου.

  "Μια νομικός υποψήφια Πρόεδρος στην Ελλάδα" είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στην ελβετική Neue Zürcher Zeitung που σημειώνει επίσης ότι η εκλογή της Σακελλαροπούλου μπορεί να θεωρείται δεδομένη.

  Κώστας Συμεωνίδης

  ΠΗΓΗ: Deutsche Welle 

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ