Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιαν-2020 12:24

  Γεραπετρίτης: Το "παρών" στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι άρνηση

  Γεραπετρίτης: Το "παρών" στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι άρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για ιστορική στιγμή με την πρόταση Σακελλαροπούλου έκανε λόγο στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

  Παράλληλα υποστήριξε ότι "το 'παρών' στην εκλογή του ΠτΔ είναι απόλυτη πολιτική άρνηση που δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική ευθυκρισία που πρέπει να έχει η Βουλή. Το παρών αποτελεί άρνηση για μένα".

  Διευκρίνισε, πάντως, ότι "εκείνο που μπορώ να πω ότι ουδέποτε απασχόλησε τον πρωθυπουργό ο εγκλωβισμός του πολιτικού αντιπάλου. Είναι πέρα από τη λογική που πολιτεύεται ο πρωθυπουργός. Αυτό που είχε πει ο κ. Μητσοτάκης και θα έπρεπε να του δώσουμε σημασία είναι να εξηγήσουν όσοι καταψηφίσουν γιατί είπαν 'όχι'".

  Στην ερώτηση, δε, τι θα γίνει αν δεν ψηφίσει την πρόταση Μητσοτάκη κάποιος βουλευτής της ΝΔ είπε ότι "ο κάθε βουλευτής αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη των πραττομένων του. Επιθυμία του πρωθυπουργού θα ήταν η ομόθυμη στάση των πολιτικών δυνάμεων και της ΚΟ της ΝΔ".

  Ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως η θέση του πρωθυπουργού είχε να κάνει με την προσωπική του τοποθέτηση και αυτονοήτως δεν υπήρχε πιθανότητα μεμονωμένος βουλευτής να θέσει υποψήφιο απέναντι στην επίσημη υποψηφιότητα.

  Για τον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική ο κ. Γεραπετρίτης σχολίασε πως ασκείται από την κυβέρνηση με έναν τρόπο ο οποίος είναι πολυδιάστατος και οραματικός με συγκεκριμένη στόχευση, με υπευθυνότητα. Ενώ σημείωσε πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ασκεί εξωτερική πολιτική αλλά είναι ο διεθνής παραστάτης.

  Για τη σύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως" η συγκεκριμένη διακυβέρνηση έχει την εξής ιδιαιτερότητα ακούει και μαθαίνει, δεν είμαστε ποτέ κλειστοί, δεν θεωρούμε ότι είμαστε τέλειοι, όπου διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ατέλειες και αστοχίες θα έχουμε τα αντανακλαστικά να τις διορθώνουμε αμέσως. Η μεταναστευτική κρίση προϊόντος του χρόνου αναπτύχθηκε πολύ πέρα από αυτό το οποίο κανείς από μας θα μπορούσε να είχε εκτιμήσει. Όχι δεν υποτιμήσαμε τα ζήτημα, αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι κατέστη ασύμμετρο εξαιτίας της ανισσόροπης και ασύμμετρης γεωπολιτικής στάσης της Τουρκίας. Σε αυτό το επίπεδο όμως να έχουμε υπόψη μας ότι και η οργανωτική δομή είναι απολύτως ξεκάθαρη και εντάσσεται κυρίως στους πυλώνες του εσωτερικού ελέγχου, της φύλαξης των συνόρων και της διεθνούς προβολής των ελληνικών θέσεων και από την άλλη πλευρά για πρώτη φορά έχουμε ένα πλήρες στρατηγικό σχέδιο για τη διαχείριση της κρίσης αυτής".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ