Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιαν-2020 18:14

  Στις 19:00 διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

  Στις 19:00 διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:56

  Ο κύβος ερρίφθη, όπως όλα δείχνουν, για την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά στο πρόσωπο που θα επιλέξει για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  Στις 19:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε διάγγελμα, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, αν και εκτιμάται πως θα αφορά το όνομα που θα προτείνει ο πρωθυπουργός και θα διαδεχθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η θητεία του οποίου, όπως όλα δείχνουν, ολοκληρώνεται στην Ηρώδου Αττικού. 

  Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πρόσωπο που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα προέρχεται από τον πολιτικό χώρο, ενώ έχει μεγάλη διείσδυση στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. 

  Ανάμεσα στα ονόματα που είχαν ακουστεί το τελευταίο διάστημα είναι αυτό της 
  Κατερίνας Σακελλαροπούλου, προέδρου του ΣτΕ και του Λίνου Σισιλιάνου, πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

  "Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι αυστηρά καθορισμένες από το Σύνταγμα. Πρέπει να συμβολίζει την ενότητα του έθνους. Κατά συνέπεια, θα ήταν σημαντικό να μην εκλεγεί μόνο από την παράταξη που θα τον προτείνει και έχει την πλειοψηφία στη Βουλή σήμερα. Άρα, είναι σημαντικό το πρόσωπο που θα προταθεί να μπορεί να συγκεράσει πολιτικές δυνάμεις εντός του Κοινοβουλίου. Αναγνωρίζω ότι η ευθύνη της επιλογής είναι δική μου. Είναι μια βαθιά προσωπική απόφαση. Θα προτείνω το πρόσωπο που θεωρώ πλέον κατάλληλο, πιστεύοντας ότι η εισήγησή μου θα είναι τέτοια που θα πρέπει τα άλλα κόμματα να κληθούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα την ψηφίσουν". Αυτό είχε σημειώσει ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που παραχώρησε, πριν το τέλος του έτους στο "Βήμα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ