Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιαν-2020 12:31

  Κεφαλογιάννης: Η Ε.Ε. πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο για τη Λιβύη

  Κεφαλογιάννης: Η Ε.Ε. πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο για τη Λιβύη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Ως Ευρωπαϊκή Ένωση, ως ο σταθερός παγκόσμιος πυλώνας ειρήνης και δημοκρατίας, οφείλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο να μετατραπεί η Λιβύη σε δεύτερη Συρία, να μετατραπεί σε ένα θέατρο πολέμου δια αντιπροσώπων", δήλωσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχετικά με το θέμα της Λιβύης και με αφορμή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

  Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι η Λιβύη είναι μία χώρα που καταστρέφεται, που βιώνει από το 2011 ένα συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο για την εξουσία και την πρόσβαση στον πλούτο της χώρας.

  "Και ασφαλώς, κινήσεις, όπως αυτές της Τουρκίας να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με τη Λιβύη και συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας με την αποστολή στρατευμάτων και στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη δεν είναι απλά νομικά άκυρες, μη παράγοντας κανένα έννομο συμφέρον. Δεν υπονομεύουν μόνο σοβαρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Λιβύη. Αλλά αποτελούν απειλή στην ειρήνη και τη σταθερότητα. Και συμβάλλουν στην επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης. Και ως τέτοιες, δεν πρέπει απλώς να αποδοκιμαστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Αλλά να καταδικαστούν απερίφραστα. Η μοναδική βιώσιμη λύση στη λιβυκή κρίση είναι πολιτική. Είναι διπλωματική", τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

  Και κατέληξε: "Είναι η ώρα των πρωτοβουλιών σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Είναι η ώρα της αποκλιμάκωσης. Όχι της όξυνσης. Της συνεννόησης. Όχι των όπλων. Αλλιώς εγκυμονεί ένας τεράστιος κίνδυνος για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου".

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ