Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Ιαν-2020 10:27

  Σ. Ζαχαράκη: Δεν θα γίνονται μαθήματα ανήμερα των Τριών Ιεραρχών

  Σ. Ζαχαράκη: Δεν θα γίνονται μαθήματα ανήμερα των Τριών Ιεραρχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διευκρινίσεις σχετικά με τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και αφορά τον τρόπο εορτασμού της εορτής των Τριών Ιεραρχών έδωσε στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

  Όπως είπε, "δεν θα γίνονται μαθήματα ανήμερα των Τριών Ιεραρχών" προαναγγέλλοντας την αποστολή ερμηνευτικής εγκυκλίου σήμερα στα σχολεία για τη διάταξη σύμφωνα με την οποία παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

  Η υφυπουργός Παιδείας εξήγησε ότι "παιδιά και εκπαιδευτικοί θα τιμούν τους ιερούς πατέρες με το πλούσιο έργο και το κοινωνικό και το θρησκευτικό, με εκδηλώσεις εορταστικές και εκκλησιασμό".

  "Η σπουδαία ημέρα μπορεί να γίνει μέσα στο σχολείο και εάν οι συνθήκες το ευνοούν να γίνει και ο εκκλησιασμός", συμπλήρωσε η κ. Ζαχαράκη".

  Σε ερώτηση για το πότε θα φεύγουν τα παιδιά από το σχολείο η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι αυτό "θα έχει να κάνει με τον προγραμματισμό του σχολείου, πότε θα τελειώνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις εντός του σχολείου και πότε θα τελειώνει ο εκκλησιασμός, ανάλογα με το τι θα κάνει η κάθε σχολική μονάδα".
   
  Αναφορικά με το αν πτυχιούχοι από κολέγια θα μπορούν να διορίζονται σε σχολεία μέσω ΑΣΕΠ, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι αυτό έχει να κάνει με συμμόρφωση προς το δίκαιο της ευρωπαϊκής ένωσης όπου υπάρχει η δυνατότητα της συμμετοχής υποψηφίων που έχουν αυτή την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων ή αλλιώς επαγγελματική ισοδυναμία των τίτλων σπουδών τους, όπως λέγεται.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ