Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Ιαν-2020 17:46

  Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Κανένα πρόβλημα για την επένδυση στη Μονή Τοπλού λόγω Brexit

  Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Κανένα πρόβλημα για την επένδυση στη Μονή Τοπλού λόγω Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις από το Brexit σε ό,τι αφορά την επένδυση εταιρείας βρετανικών συμφερόντων στην περιοχή της Μονής Τοπλού στο νομό Λασιθίου έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά από ερώτηση του πρώην υπουργού Δημήτρη Βίτσα.

  Ο κ. Βίτσας επισήμανε κατά τη διάρκεια της ακρόασης των φορέων επί του νομοσχεδίου για το  Brexit ότι υπάρχει ανησυχία για την εν λόγω επένδυση, ενώ για το θέμα όπως είπε ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης υπήρξαν και δημοσιεύματα  τοπικών ιστοσελίδων στην Κρήτη.

  Με αφορμή τόσο την ερώτηση του κ. Βίτσα όσο και τα δημοσιεύματα από τα οποία προκλήθηκε αναστάτωση για την τύχη της επένδυσης κάτι που αποτυπώθηκε και στη μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο κ. Βαρβιτσιώτης  επισήμανε ότι το Brexit δεν επηρεάζει καμία επένδυση και ότι η συγκεκριμένη στο Λασίθι μπορεί να συνεχιστεί  αδιατάρακτα, χωρίς πρόβλημα. "Στόχος του νομοσχεδίου που συζητάμε, είναι να διατηρηθούν οι οικονομικές μας σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, να εξυπηρετηθούν οι επενδύσεις και να συνεχιστούν κανονικά ακόμη και στην περίπτωση του Brexit", τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών και Οικονομικών Υποθέσεων.

  Για Βρετανούς στην Ελλάδα

  Γενικότερα ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι με αφορμή την συζήτηση για το Brexit η Ελλάδα επιθυμεί την διατήρηση όλων των δικαιωμάτων που είχαν κατακτήσει ως πολίτες της ΕΕ οι περίπου 50.000 Βρετανοί που ζουν στην Ελλάδα, εκτός από το δικαίωμα ψήφου. Ο υπουργός επισήμανε ότι υπάρχουν χωριά στην Κρήτη με πλειοψηφία Βρετανούς κατοίκους που θα ήθελαν ίσως να συμμετέχουν στα κοινά αλλά αυτό πλέον δεν θα είναι εφικτό.  Σημείωσε επίσης ότι θα υπάρξουν και διμερείς συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου σε μια σειρά θεμάτων όπως η εκπαίδευση (αφορά τους Έλληνες που φοιτούν αλλά και εργάζονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μεγ. Βρετανίας), θέματα υγειονομικής ασφάλισης, εργασιακά και άλλα ζητήματα.

  Επιχειρηματική βίζα

  Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι ο θεσμός της επιχειρηματικής βίζας θα καθιερωθεί με τροπολογία η οποία θα κατατεθεί κατά την β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου την επόμενη Τρίτη. Όπως είπε με την επιχειρηματική βίζα θα είναι δυνατόν ένας Έλληνας επιχειρηματίας να προσκαλεί έναν επιχειρηματία χώρας εκτός Σένγκεν, με ορισμένη χρονική διάρκεια. Η ρύθμιση όπως είπε έρχεται για να καλύψει την ανάγκη να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία που υπάρχει για το θέμα αυτό σήμερα.

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων