Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Ιαν-2020 14:52

  Κ. Τασούλας: Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου η προεδρική εκλογή

  Κ. Τασούλας: Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου η προεδρική εκλογή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρώτα θα γίνει η κατάθεση του εκλογικού νόμου και μετά θα ακολουθήσει η γνωστοποίηση του υποψηφίου νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ενημέρωσε ο Προεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

  Η προσωπική του εκτίμηση πάντως είναι ότι ο νέος ΠτΔ θα εκλεγεί με διευρυμένη πλειοψηφία, δηλαδή θα τύχει της αποδοχής βουλευτών πέρα από τους 158 της ΝΔ.

  Ο κ. Τασούλας μάλιστα απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις και ειδικότερα για το αν ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι γυναίκα απάντησε γελώντας: "Δεν κάνω υπερηχογραφήματα". Συνεχίζοντας στο ίδιο χιουμοριστικό κλίμα ο ΠτΒ είπε: "Ξέρω ποιός είναι ο Πρόεδρος, αλλά δεν με ρωτήσατε από πού το ξέρω, γιατί μπορεί να ρώτησα μέντιουμ".

  Σε κάθε περίπτωση η εκλογή του νέου Προέδρου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

  Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, πρώτα θα γίνει η κατάθεση του εκλογικού νόμου, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στην Βουλή ακόμα και αύριο, και μετά η γνωστοποίηση του υποψηφίου νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

  Ο εκλογικός νόμος που θα αντικαταστήσει την απλή αναλογική -αλλά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις δεν αναμένεται να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους για να ισχύσει στις επόμενες εκλογές- θα ψηφιστεί με κανονικές διαδικασίες.

  Μ. Ντ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ