Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Δεκ-2019 10:43

  Σ. Ζαχαράκη: Ξεκίνησαν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών

  Σ. Ζαχαράκη: Ξεκίνησαν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με στρατηγική που έχει ως βάση της το "ενιαίο μέτωπο", αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση τις τουρκικές προκλήσεις, δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η υφυπουργός Παιδείας.

  Όπως είπε η Σοφία Ζαχαράκη, η Αθήνα "έχει εγκαινιάσει την ενεργό πολιτική, την οποία ο Πρωθυπουργός έχει ονομάσει ‘ψύχραιμη πολιτική’". Η ίδια έκανε λόγο για "ιερά προσήλωση" της ελληνικής κυβέρνησης στο διεθνές δίκαιο και εκτίμησε ότι, παρά το ότι "ο Ερντογάν δεν… καταλαβαίνει από διεθνές δίκαιο,  "καταλαβαίνει από συμμαχίες".

  Μιλώντας για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών, η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε 2.650 εκπαιδευτικούς που είτε παραιτήθηκαν είτε δεν ανέλαβαν χρέη και παραδέχθηκε το κενό του καθηγητή πληροφορικής στην Κάσο, σημειώνοντας ότι έγινε τρεις φορές πρόσληψη και έφυγαν όλοι.

  "Πλέον θα γίνει ονομαστική κλήση. Που σημαίνει ότι αν δεν πάει ο εκπαιδευτικός, θα έχει δύο χρόνια αποκλεισμό από τους διαγωνισμούς", διευκρίνισε και σημείωσε πως η διπλή μοριοδότηση για τις απομακρυσμένες περιοχές έχει καταργηθεί από τον Κώστα Γαβρόγλου.

  Διαβεβαιώνοντας ότι θα αποκατασταθούν οι όποιες στρεβλώσεις και είπε πως "θα προσπαθήσουμε οι αναπληρωτές να είναι νωρίτερα στη θέση τους".

  Όσο αφορά στις προσλήψεις εκπαιδευτικών είπε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών που θα φτάσουν τις 3.500, ενώ συμπλήρωσε πως "θα καλυφθούν και τα κενά στην Ειδική Αγωγή".

  Σχετικά με τις ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, είπε πως "οι σχολικές επιτροπές που διαχειρίζονται το θέμα έχουν πάρει τις δόσεις" για τον εφοδιασμό των σχολείων με πετρέλαιο και διαβεβαίωσε πως όπου χρειαστεί θα παρέμβει η κυβέρνηση.

  Ερωτηθείσα σχετικά με τα φαινόμενα τύπου "Ρουβίκωνα" σε πανεπιστημιακές σχολές, τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση έβαλε μία διάταξη, ώστε να μπορούν τα ΑΕΙ να διαχειριστούν το θέμα, αναφερόμενη στην κατάργηση του ασύλου.

  Όπως είπε, "η προμετωπίδα της κυβέρνησης είναι ο σεβασμός της δημόσιας ζωής" και τόνισε πως "η ελευθερία και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάνε χέρι – χέρι και αυτό το απέδειξε η κυβέρνηση στις 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ