Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Δεκ-2019 13:05

  Στο 1 εκατ. ανέρχονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, στα 215 εκατ. ευρώ το ποσό

  Στο 1 εκατ. ανέρχονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, στα 215 εκατ. ευρώ το ποσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Νέες, μετά από την υπογραφή του EastMed, πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας αναμένεται ότι θα φέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

  Στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, πρώτος τον λόγο έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να ενημερώσει για τις επαφές που είχε σε Μέση Ανατολή, Λιβύη Αίγυπτο και Κύπρο.

  Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι είναι πολύ θετικό το ότι προχωράμε στην υπογραφή για τον EastMed, καθώς αυτό δείχνει τα ανακλαστικά των κρατών της περιοχής.

  "Είναι πολύ σημαντικό από πλευράς ενεργειακής ασφάλειας. Θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες", επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

  Δεύτερος το λόγο έλαβε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις εξελίξεις στην οικονομία. η ενημέρωση αφορούσε κυρίως στο κοινωνικό μέρισμα.

  Με βάση την τελική εικόνα θα καλυφθούν πάνω από 300.000 οικογένειες, οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι από 1 εκατ. ενώ το ποσό φθάνει στα 215 εκατ. ευρώ.

  Μήνυμα Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο για τις πορείες

  Η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο έφτασε και στα νομοσχέδια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εστιάζει στην κίνηση της κυβέρνησης για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

  "Πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα. Η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είναι το ζητούμενων των διοργανωτών μιας διαμαρτυρίας; Εάν είναι το δεύτερο τότε η σημερινή κοινωνική πρωτοβουλία τυγχάνει της στήριξης πολιτικών δυνάμεων πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω από όλα η κοινωνία στηρίζει αυτές τις πολιτικές και για αυτό το νομοσχέδιο αφορά στον σεβασμό στο δημόσιο χώρο", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Εκτενής ήταν η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που αφορά και στο επίδομα γέννησης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 70.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαιρεθούν οι πολύ πλούσιοι, καθώς πρόκειται για μέτρο δημογραφικής πολιτικής.

  "Το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό. Ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από την καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές, που δίνουν καλύτερη προοπτική και τελικά ελπίδα για μια καλύτερη ζωή", επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οποιαδήποτε παροχή θα χορηγείται με πρωτοβουλία της διοίκησης αυτόματα. Αρχής γενομένης από το επίδομα θέρμανσης.

  Οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ 

  Με την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου έγινε γνωστό ότι, μεταξύ άλλων, αποφάσισε πως ορίζονται αντιπρόεδροι του ΣτΕ οι Παναγιώτης Ευστράτιου, Ευαγγελία Νίκα και Αικατερίνη Χριστοφορίδου. Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζεται η Ασημίνα Σαντοριναίου

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ