Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Δεκ-2019 17:50

  Συνάντηση Κουμουτσάκου με υπουργούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν

  Συνάντηση Κουμουτσάκου με υπουργούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εκτοπισμένων του Ιράκ, Nawfal Bahaa Mousa, και την υφυπουργό Προσφύγων και Επαναπατρισμού του Αφγανιστάν, Alema Alema, συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  αρμόδιος για ζητήματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος, στη Γενεύη, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Φόρουμ για τους Πρόσφυγες.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στις συναντήσεις ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των επιστροφών των πολιτών των δύο αυτών χωρών στις πατρίδες τους, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και μέσω της επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών.

  Επεσήμανε, επίσης, τη σημασία του προγράμματος εθελοντικών επιστροφών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην περαιτέρω ενίσχυση της παροχής οικονομικών κινήτρων για τις εν λόγω επιστροφές. Προσκάλεσε τέλος τους δύο υπουργούς να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο.

  Από την πλευρά τους, οι συνομιλητές του σημείωσαν την ανάγκη οικονομικής στήριξης των επιστρεφόμενων στις δύο χώρες, λόγω των δεδομένων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να δοθεί ένα ουσιαστικό κίνητρο στους πολίτες τους να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ