Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Δεκ-2019 22:34

  Σκανδαλίδης: Η ρίζα αυτής της παράταξης συνεχώς μπορεί να ανανεώνεται, να δίνει ελπίδα

  Σκανδαλίδης: Η ρίζα αυτής της παράταξης συνεχώς μπορεί να ανανεώνεται, να δίνει ελπίδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Θέλω να πω ότι και σε αυτή την περιοχή, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, η ρίζα αυτής της παράταξης είναι πολύ βαθιά, είναι μια ρίζα που συνεχώς μπορεί να ανανεώνεται, που να δίνει ελπίδα, όχι για την ίδια την παράταξη, αλλά κυρίως για τη συνέχιση μιας διαδρομής, προσφοράς στην πατρίδα και στο λαό, αυτό που ήταν πάντα, το δικό μας πλαίσιο αξιών και αρχών".

  Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα το βράδυ από τα Τρίκαλα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

  Νομίζω, συνέχισε, " το ότι βλέπετε γύρω σας ένα κίνημα που μπορεί το ίδιο να μην φαίνεται πολύ ως συλλογικό υποκείμενο, ως συλλογική προσπάθεια, αλλά, είναι παντού σε όλη τη χώρα, έχει τις απόψεις και τις προτάσεις πάντα με τη σοβαρότητα και την ευθύνη, είτε την πατριωτική ευθύνη, όπως συμβαίνει με τα εθνικά θέματα, είτε την δημοκρατική ευθύνη, και την κοινωνική ευθύνη", για να προσθέσει:

  "Νομίζω ότι αυτή η στιγμή, η ιστορική, μας δίνει ακόμα μία ευκαιρία, την οποία ελπίζω να την "πιάσουμε από τα μαλλιά" και να δώσουμε ξανά απαντήσεις".

  Ο πρώην υπουργός μιλώντας για τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα σημείωσε:

  "Μας παρηγορεί το γεγονός, που βέβαια δεν είναι παρήγορο για τη χώρα, ότι από τη μια μεριά υπάρχει μια παράταξη, η συντηρητική παράταξη, η οποία σιγά - σιγά αρχίζει να αναδεικνύει, το πρόσωπό της όπως φάνηκε και με τον προϋπολογισμό και την οικονομική πολιτική της επόμενης χρονιάς, όπως και με τον τρόπο που χτίζει το κράτος, και χρησιμοποιεί τις παλαιές μεθόδους της παραδοσιακής δεξιάς. Από την άλλη μεριά υπάρχει, ένας χώρος ο οποίος αδιαμόρφωτος όντας και επειδή ευκαιριακά βρέθηκε κάποια στιγμή να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα προσπαθεί να κρατηθεί, αλλά φαίνεται ότι προσπαθεί με πολύ παλαιά υλικά να φτιάξει κάτι καινούργιο, το οποίο δεν του βγαίνει αυτή τη στιγμή γιατί του λείπει το βάθος, του λείπει η δυναμική που πηγάζει από σύνολο αρχών και αξιών και όχι από μία ευκαιριακή συστράτευση κάποιων ανθρώπων που θέλουν απλά να ασχοληθούν με την εξουσία".

  Για τη χώρα μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε πως "αυτή περνά ένα πολύ δύσκολο σταυροδρόμι, όχι μόνο τα εθνικά μας θέματα και οι εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και τα θέματα της ανάπτυξης και της οικονομίας βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Αντιμετωπίζει προβλήματα τεράστια, όπως το μεταναστευτικό, το δημογραφικό, και τα προβλήματα της εξαγωγής του ανθρώπινου δυναμικού που έχει τη γνώση και τη δυνατότητα να προσφέρει στην ανασυγκρότηση της χώρας. Περνά μια δύσκολη πραγματική περίοδο σε μια κρίσιμη περιοχή, αλλά μια περίοδο που έχει πάρα πολλές προκλήσεις και ευκαιρίες, οι οποίες θα μπορούσαν, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις να δώσουν απάντηση, σε μια καινούργια πραγματικά εποχή που θα ανοίξει".

  "Γιατί δεν ανοίγει η καινούργια εποχή με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Νομίζω ότι αυτή την απάντηση μπορούμε να βοηθήσουμε να τη δώσουμε εμείς με την καινούργια μας προσπάθεια και αυτό πρόκειται να το κάνουμε τον ερχόμενο χρόνο. Είμαστε εδώ στα Τρίκαλα για να συζητήσουμε αυτή την νέα εποχή και την πορεία της παράταξης", τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ