Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Δεκ-2019 20:30

  Δημοσκόπηση Pulse: Στις 13 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

  Δημοσκόπηση Pulse: Στις 13 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 13 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ και παρουσιάστηκε απόψε.

  Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το Κίνημα Αλλαγής 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη λαμβάνει 3%. Η "Χρυσή Αυγή" εμφανίζεται ως η μεγαλύτερη εξωκοινοβουλευτική δύναμη, με 2%.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί ευρύ προβάδισμα σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με 45% έναντι 27%, ενώ "κανένας από τους δύο" απαντά το 24%.

  Όσον αφορά τις κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, το 55% των ερωτηθέντων τις κρίνει σε σωστή ή μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 36% σε λάθος ή μάλλον λάθος.

  Το 61% των πολιτών εμφανίζεται να ανησυχεί πολύ ή αρκετά από τις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας, έναντι 18% που ανησυχεί μέτρια και 15% που ανησυχεί ελάχιστα ή καθόλου.

  Δημοσκόπηση 2

  Το 54% θεωρεί ότι η κυβέρνηση χειρίζεται λίγο έως πολύ σε σωστή κατεύθυνση το ζήτημα των ελληνοτουρκικών, έναντι 34% που διαφωνεί με αυτή την εκτίμηση.

  Με 52% και 54%, οι πολίτες υποστηρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην κατεύθυνση "βελτίωσης της καθημερινότητας"  και στο πεδίο της ασφάλειας, αντίστοιχα.

  Μόνον στο μεταναστευτικό, εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση κινείται σε σωστή κατεύθυνση μειοψηφούν, με 34%, έναντι 55% που θεωρούν ότι κινείται προς λάθος.

  Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 16 και 18 Δεκεμβρίου, σε δείγμα 1.202 ενηλίκους με δικαίωμα ψήφου, με διάστημα βεβαιότητας 95%, εντός του διαστήματος +/- 2,8%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ