Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Δεκ-2019 13:24

  Προς κατάργηση η Υπουργική Απόφαση για επιχορήγηση στις εφημερίδες

  Προς κατάργηση η Υπουργική Απόφαση για επιχορήγηση στις εφημερίδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προς την κατεύθυνση κατάργησης της υπουργικής απόφασης, η οποία σχετίζεται με την ενίσχυση των επιχειρήσεων που εκδίδουν εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας φαίνεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

  Αυτήν την ώρα, στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, με τη διακομματική επιτροπή, προκειμένου το συγκεκριμένο ζήτημα να τεθεί επί τάπητος.

  Η υπουργική απόφαση εδράζεται σε νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ψηφίστηκε λίγους μήνες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Προβλέπει οριζόντια ενίσχυση εντύπων, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται. Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές,  εκδόθηκε η σχετική υπουργική απόφαση με την υπογραφή του κ. Κρέτσου, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρά σε περιορισμένη τροποποίηση της απόφασης, καταργώντας τον αποκλεισμό που υπήρχε για όσες επιχειρήσεις δεν διέθεταν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ή είχαν χρέη προς εργαζομένους. Όρισε ότι τα δικαιούμενα ποσά θα πηγαίνουν στις οφειλές, αλλά διατήρησε την καταβολή ίσων ποσών. Πλέον και μετά τη διαμάχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για ανάκληση της υπουργικής απόφασης, ενώ πιθανή είναι και η κατάργησή της στο άμεσο μέλλον.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ