Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Δεκ-2019 12:23

  Φίλης για προσχωρήσεις πασοκογενών σε ΣΥΡΙΖΑ: Με ενοχλούν και αισθητικά

  Φίλης για προσχωρήσεις πασοκογενών σε ΣΥΡΙΖΑ: Με ενοχλούν και αισθητικά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αποστάσεις από την προσχώρηση ορισμένων πασοκογενών στελεχών του παρελθόντος στον "νέο ΣΥΡΙΖΑ" πήρε ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, επιβεβαιώνοντας τη δυσφορία που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος για την "πασοκοποίηση".

  Μέσω των ερτζιανών (Πρώτο Θέμα) ο κ. Φίλης ανέφερε:

  "και εμένα μια εικόνα όπου στο προσκήνιο έρχονται πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν ταυτιστεί με πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση δεν μου αρέσει. Με ενοχλεί και πολιτικά και αισθητικά μια εικόνα που πρόσωπα ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ καταδικασμένα εμφανίζονται σήμερα στο πολιτικό προσκήνιο".

  "Δεν αισθάνομαι ότι εισβάλει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε και συμπλήρωσε ότι "όλοι συνομολογούμε και εργαζόμαστε για τη διεύρυσνη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είναι αμφίπλευρη και να υπηρετεί συγκεκριμένες αξίες και πρόγραμμα, αλλιώς δεν είναι διεύρυνση".

  Προσδιορίζοντας το φάσμα της διεύρυνσης ο Νίκος Φίλης είπε "πιστεύω ότι υπάρχει ένα μεγάλο τόξο από το προοδευτικό κέντρο, διατρέχει το σύνολο της αριστεράς και καταλήγει στο ευρύ φάσμα της αμφισβήτησης, αρκεί να μην έχει σχέση με τη βία".

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις διαδικασίες διεύρυνσης και το "Ιsyriza.gr", είπε ότι "δεν είναι οι αρχικές προσδοκίες μας για το άνοιγμα του κόμματος, αλλά καταφέρνουμε να συσπειρώσουμε ένα ευρύ φάσμα πολιτών".

  Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι στα Εθνικά θέματα "δεν χρειάζεται φτηνή αντιπολίτευση, όπως έκανε ο κύριος Μητσοτάκης στο θέμα του Μακεδονικού".

  "Εγώ θυμάμαι ότι είναι μια Εθνική θέση το θέμα προσφυγής στη Χάγη, για τις διαφορές μας με την Τουρκία", είπε ο Νίκος Φίλης.

  Νίκη Ζορμπά

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ