Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Δεκ-2019 13:17

  Ο Κ. Μητσοτάκης "παραίτησε" τον Α. Διαματάρη

  Ο Κ. Μητσοτάκης "παραίτησε" τον Α. Διαματάρη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αποδεκτή έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα για την τοποθέτηση του Τ. Φιλιππάκου σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα ότι ο Α. Διαματάρης δεν είναι κάτοχος πτυχίου από το πανεπιστήμιο Κολούμπια. 

  "Το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε με τον υφυπουργό και του ζήτησε διευκρινήσεις για το θέμα της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου. Του ζητήθηκε η παραίτηση, η οποία αμέσως δόθηκε, για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό. Ήταν μία δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω της μακροχρόνιας φιλίας τους. Όμως, ο πρωθυπουργός βάζει επάνω από όλα αυτό που είναι το σωστό", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

  Ο ίδιος ο κ. Διαματάρης, στη δήλωση της παραίτησής του, έκανε λόγο για "προσωπικές επιθέσεις" που δέχεται και "λειτουργούν αποπροσανατολιστικά", με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

  "Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού. Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό", ανέφερε.  

  Δημήτρης Γκάτσιος

  *Διαβάστε ακόμα

  -Δηκτικό σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την "παραίτηση" Διαματάρη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ