Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Δεκ-2019 16:43

  Να γίνει γνωστό το περιεχόμενο του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης ζητά η Ε.Ε.

  Να γίνει γνωστό το περιεχόμενο του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης ζητά η Ε.Ε.
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πλήρη αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και την Κύπρο όσον αφορά τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας.

  "Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών μελών της Ε.Ε. όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου με τελευταία αναφορά τον Ιούνιο του 2019", αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος και προσθέτει:

  "Το διμερές Μνημόνιο Κατανόησης της Τουρκίας με τη Λιβύη της 27ης Νοεμβρίου 2019 για τη θαλάσσια οριοθέτηση δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις για το περιεχόμενο του. Περιμένουμε το κείμενο να κοινοποιηθεί στην Ε.Ε. χωρίς καθυστέρηση."

  Αναφέρει τέλος: "Είναι επιτακτικό να γίνουν σεβαστά το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, η αρχή της καλής γειτονίας και η κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες όλων των γειτονικών παράκτιων κρατών, περιλαμβανόμενων αυτών που δημιουργούνται από τα νησιά. Όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να τηρούν αυτές τις αρχές και θα πρέπει να απέχουν από πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων