Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Δεκ-2019 18:04

  Μητσοτάκης προς επενδυτές: Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα

  Μητσοτάκης προς επενδυτές: Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Μήνυμα προς τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα από τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά τις 7 Ιουλίου, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με διεθνείς επενδυτές από μεγάλα funds και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις υποδομές, οι οποίοι διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, νωρίς το πρωί στο Λονδίνο. Στη συνάντηση, που διοργανώθηκε στα γραφεία της Goldman Sachs, ο πρωθυπουργός ανέδειξε ιδιαίτερα το γεγονός ότι, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα απολαμβάνει αυτή τη στιγμή τα αγαθά της πολιτικής σταθερότητας καθώς έχει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση με ορίζοντα ως το 2023, η οποία στηρίζει τις επενδύσεις που μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως οι δείκτες καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, καθώς και το κλίμα αισιοδοξίας στην Ελληνική οικονομία μας προδιαθέτουν για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τις επίσημες προβλέψεις. "Οι Έλληνες, μετά από δέκα χρόνια κρίσης και σκληρές θυσίες, υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις που μπορούν να ενισχύσουν τις επενδύσεις, να εκσυγχρονίσουν το κράτος και να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη", ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα του πρωθυπουργού, ενώ στη συζήτηση αναδείχθηκαν οι τομείς των "πράσινων" επενδύσεων, των υποδομών, του τουρισμού και των logistics ως πεδία, στα οποία η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

  Στη συνάντηση Μητσοτάκη-επενδυτών συζητήθηκε ολόκληρη η βεντάλια των υποδομών, από τις μεγάλες επενδύσεις όπως το "Ελληνικό" έως τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στα Δίκτυα. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο τρίπτυχο της αλλαγής του δημοσιονομικού μείγματος με τη μείωση των φόρων, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των τραπεζών με την υλοποίηση του σχεδίου "Ηρακλής" για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων, ενώ από την πλευρά τους, οι επενδυτές απηύθυναν ερωτήματα για διάφορα θέματα. Όπως, η απλοποίηση των διαδικασιών για την έγκριση των επενδύσεων, το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων και οι ενέργειες που έχει αναλάβει για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των αρχών ανταγωνισμού και της φορολογικής διοίκησης.

  Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα γραφεία των Financial Times στο Λονδίνο και είχε συζήτηση με στελέχη και δημοσιογράφους της εφημερίδας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ