Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Δεκ-2019 13:48

  Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΑνΥΠΕΞ Μ. Βαρβιτσιώτη στη Ζάμπια- Σήμερα μεταβαίνει στην Τανζανία

  Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΑνΥΠΕΞ Μ. Βαρβιτσιώτη στη Ζάμπια- Σήμερα μεταβαίνει στην Τανζανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Λουσάκα της Ζάμπιας, ως επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών(ΣΕΒ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων(ΣΕΒΕ) και το Ελληνο- Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, με την υποστήριξη του ΥΠΕΞ.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ζάμπιας, Joseph Malanji, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δυνατότητες που υπάρχουν σχετικά με την αύξηση του διμερούς εμπορίου και των επενδυτικών ευκαιριών, που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη χώρα του.

  Παράλληλα, του ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα προτίθεται να χορηγήσει τρεις υποτροφίες σε σπουδαστές της Ζάμπιας για φοίτηση σε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, ώστε να καλλιεργηθούν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών, όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

  Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε συμμετάσχει στο επιχειρηματικό Forum Ελλάδας- Ζάμπιας, στο πλαίσιο του οποίου υπεγράφη μνημόνιο επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ζάμπιας, παρουσία του υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, Christopher Yaluma.

  Στο χαιρετισμό ενώπιον του Business Forum, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι στόχος της Ελλάδας είναι το άνοιγμα σε νέες αγορές για τις ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό κι ότι, μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση, υπάρχει πλέον ανοιχτό παράθυρο για αυτές τις επιχειρήσεις στον κόσμο. Τόνισε δε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους, υποστηρικτικά, όπως με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που φέρνει κοντά τις δύο χώρες.

  Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η Αφρική αναγνωρίζεται ως αναδυόμενη παγκόσμια δύναμη τα επόμενα χρόνια και απηύθυνε πρόσκληση προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ζάμπιας να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα, συνοδευόμενος από μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας του.

  Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός συνάντησε τον επίτιμο γενικό πρόξενο της Ελλάδος, Μιχαήλ Κρούπνικ, παρουσία μελών της ελληνικής κοινότητας της Λουσάκα.

  Ο κ. Βαρβιτσιώτης μεταβαίνει σήμερα στην Τανζανία, όπου θα συμμετάσχει σε αντίστοιχο επιχειρηματικό φόρουμ στην Dar es Salaam, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ