Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Δεκ-2019 13:43

  Σ. Πέτσας: Αναμένουμε το πράσινο φως για την εκταμίευση των κερδών από ελληνικά ομόλογα

  Σ. Πέτσας: Αναμένουμε το πράσινο φως για την εκταμίευση των κερδών από ελληνικά ομόλογα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Το θετικό κλίμα που αποτυπώνεται στην οικονομία κρατάει στην πρώτη γραμμή του εσωτερικού της momentum η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή, ο δρόμος της ανακοίνωσης περαιτέρω θετικών μέτρων είναι πάντα ανοιχτός, καθώς στο "γαλάζιο"  οικοσύστημα τονίζουν ότι το δημοσιονομικό κενό καλύφθηκε, ήδη υπάρχουν μειώσεις, όπως αυτή του ΕΝΦΙΑ, ενώ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και έκτακτο βοήθημα σε 200.000 νοικοκυριά. 

  "Εδώ είμαστε, εφόσον υπάρχει περιθώριο, να ανακοινώνουμε σταδιακά θετικά μέτρα προς τους πολίτες", τόνισε ο κ. Πέτσας.  

  "Τα στοιχεία αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη που υπάρχει πλέον στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και είναι μια σαφής ψήφος εμπιστοσύνης στην πολιτική της κυβέρνησης. Τα στοιχεία αυτά συμβάλλουν, επίσης, στην επιδίωξή μας για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων που βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής μας, για την οικονομία. Στο αυριανό Eurogroup αναμένεται η θετική ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης της ενισχυμένης εποπτείας. Αναμένουμε επίσης να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση των κερδών των κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα", σημείωσε ο κ. Πέτσας. "Όπως γνωρίζετε, η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη θέσει το θέμα αλλαγής χρήσης των χρημάτων αυτών. Με στόχο να αξιοποιηθούν ενισχύοντας περαιτέρω την ανάπτυξη, γεγονός που είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και των δανειστών", συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

  Για την κυβέρνηση, στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας το ζήτημα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, έχει κλείσει. "Εξέφρασε τη λύπη του για την παρερμηνεία στον όρο "σπούδασε" στο βιογραφικό του. Το θέμα έχει λήξει", είπε κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

  Όσον αφορά στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι θέσεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές και πάγιες. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ