Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Νοε-2019 08:09

  Πώς ο Κ. Μητσοτάκης χτίζει συνθήκες πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ

  Πώς ο Κ. Μητσοτάκης χτίζει συνθήκες πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Η εικόνα της χώρας είναι διαφορετική, μετά από τέσσερις μήνες. Η Βουλή έχει ψηφίσει ήδη 25 νομοσχέδια. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουν τα 30. Ψηφίσαμε μία σημαντική συνταγματική αναθεώρηση. Επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα πληρώνουν, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, λιγότερους φόρους. Μεγάλες επενδύσεις προχωρούν. Στα πανεπιστήμια επιστρέφει το πραγματικό άσυλο της γνώσης και των ιδεών. Οι γειτονιές επιστρέφουν στους κατοίκους της. Μία κυβέρνηση που δρα με σχέδιο ανοίγει μεγάλες ενότητες για το μέλλον".

  Με αυτήν την αποστροφή, στη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε καθαρά προς την κατεύθυνση της επιστροφής της χώρας σε μονοπάτια ανάπτυξης και ευρωπαϊκής κανονικότητας. Σχεδόν πέντε μήνες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, το "γαλάζιο" κυβερνητικό οικοσύστημα πορεύεται, με προμετωπίδα την προώθηση στρατηγικών μεταρρυθμίσεων σε κρίσιμους τομείς, τη στιγμή που στελέχη αναδεικνύουν το γεγονός ότι το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα, εν αναμονή, μάλιστα, της θετικής ολοκλήρωσης της 4ης αξιολόγησης στο προσεχές Eurogroup.

  "Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται σε μία χρονική περίοδο που ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρείται προς τα κάτω στο σύνολο της Ευρωζώνης, ενώ στην Ελλάδα αναθεωρείται προς τα πάνω. 2% για το 2019 και 2,8% για το 2020. Όλα τα συστατικά της οικονομικής μεγέθυνσης, δηλαδή η κατανάλωση, οι εξαγωγές και κυρίως οι επενδύσεις αυξάνονται σημαντικά. Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων να βλέπει σημαντική μείωση της επιβάρυνσης και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Στον προϋπολογισμό του 2020 ενσωματώνονται όλες οι μειώσεις φόρων, η ενίσχυση των επενδυτικών κινήτρων και των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που προβλέπονται στο φορολογικό νομοσχέδιο", τονίζουν πηγές της κυβέρνησης.

  Συνέδριο σε κλίμα πανηγυρικό 

  Το πρώτο, μετά την εκλογική επικράτηση, συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας σήκωσε αυλαία, με την ομιλία του πρωθυπουργού. 1.766 σύνεδροι, 5.639 παρατηρητές και 13 προσκεκλημένοι ομιλητές θα συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες, με το 50% των συνέδρων να ανήκει στις ηλικίες 25-44 ετών.

  Το κλίμα στις εργασίες, όπως σχολιάζουν στελέχη, είναι πανηγυρικό και αυτό καθώς:

  -Η οδός Πειραιώς έχει αυτή τη στιγμή τα υψηλότερα ποσοστά της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη.

  -Η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγάλα ποσοστά αποδοχής.

  -Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υψηλότατα ποσοστά δημοφιλίας.

  "Οι συνθήκες είναι ιδανικές για τον πρόεδρο, προκειμένου να προχωρήσει στις αναγκαίες εκείνες κινήσεις εκσυγχρονισμού και να δείξει ότι οι μεταρρυθμίσεις, στις οποίες προχωράει στην κοινωνία δεν αφήνουν ανέγγιχτη και τη Νέα Δημοκρατία. Κάθε βήμα που πραγματοποιούμε έρχεται, για να καταδείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το κόμμα αποκτά ημέρα με την ημέρα φρέσκο πρόσωπο", σχολιάζουν χαρακτηριστικά "γαλάζια" στελέχη.

  Με την παρέμβασή του, από το βήμα του 13ου Συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τον ιδεολογικό και πολιτικό  άξονα του κόμματος, το οποίο φιλοδοξεί να περάσει σε μία νέα εποχή. Όπως παρατηρούν πηγές, το στίγμα που έρχεται για να προωθήσει ο πρωθυπουργός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  -Ένα νέο μίγμα προωθημένου πολιτικού φιλελευθερισμού.

  -Πολιτικές ασφάλειας των πολιτών και της χώρας.

  -Πίστη στην ελεύθερη αγορά με ίσους και σαφείς όρους ανταγωνισμού.

  -Επιτελικό και ψηφιοποιημένο κράτος.

  -Λιγότερους και δίκαιους φόρους και επενδυτική έκρηξη.

  -Κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, καθώς και συνεχείς δράσεις για την καθημερινότητα των πολιτών.

  "Το ιδεολογικό και πολιτικό μας μέτωπο μένει ανοιχτό και ενεργό. Η "Συμφωνία Αλήθειας" μετατρέπεται τώρα, σε "Συμφωνία Δημιουργίας. Η οποία, καθημερινά θα δικαιώνεται από μία και μόνο λέξη: Αποτέλεσμα. Όχι, όμως, αποτέλεσμα για το αποτέλεσμα. Αλλά αποτέλεσμα για μια καλύτερη ζωή", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

  "Με το στρατηγικό αποτύπωμα που θέλει να φέρει στο προσκήνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει όχι μόνο να διατηρήσει τα ισχυρά ερείσματα που κέρδισε προεκλογικά στο χώρο του Κέντρου αλλά να τα διευρύνει. Και πρέπει να σημειώσουμε ότι η απήχηση της κυβερνητικής πολιτικής που καταγράφεται στους οπαδούς του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και σε σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση", επισημαίνουν στελέχη. "Ο πρωθυπουργός, στο Συνέδριο, θέλησε να αναδείξει ότι φιλελευθερισμός και κοινωνική αλληλεγγύη πάνε μαζί. Τόνισε ότι συστατικό στοιχείο του φιλελευθερισμού είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και τόνισε ότι καμιά φιλελεύθερη και προοδευτική πολιτεία δεν ανέχεται να ωθούνται πολίτες στο περιθώριο ή να διευρύνονται οι ανισότητες. Στάθηκε στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για τους αδύναμους, το οποίο κατοχυρώθηκε συνταγματικά, στην ενίσχυση των φτωχότερων και στα μέτρα για την υποστήριξη όσων πάσχουν από βαριές ασθένειες και δεν χρειάζεται πια να ταλαιπωρούνται στις ουρές για να πάρουν τα φάρμακά τους", προσθέτουν.

  Αναγέννηση  

  Ο κ. Μητσοτάκης κράτησε στην πρώτη γραμμή την αναγέννηση του ιδιωτικού τομέα. Την αναγέννηση της μεσαίας τάξης.

  "Δεν υπάρχει τίποτα πιο άδικο από τον οικονομικό ανορθολογισμό, που πάντα πλήττει τους πιο αδύναμους", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του. Πλάι σε αυτό το κομβικό σημείο, ο κ. Μητσοτάκης έφερε τις έννοιες της καλής Παιδείας. Της ασφάλειας. "Είπαμε θα απελευθερώσουμε τους Έλληνες από τους φόρους και το κάνουμε πράξη. Είπαμε ότι θα ξεκινήσουμε μεγάλες επενδύσεις και το κάνουμε πράξη. Είπαμε ότι θα φέρουμε ανάπτυξη για όλους και το κάνουμε πράξη", επεσήμανε ο πρωθυπουργός, που ανέλυσε τις μειώσεις φόρων που φέρνει στο προσκήνιο η κυβέρνηση, αλλά και το σχέδιο "Ηρακλής" για τα κόκκινα δάνεια, που θα απελευθερώσει περαιτέρω τη δυναμική της οικονομίας.

  Εσωκομματικά μηνύματα

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί συμπεριφορές που θα σκιάσουν τη διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας. "Είμαστε το μεγαλύτερο, σε οργάνωση, κεντροδεξιό κόμμα. Το πρώτο που νίκησε τον λαϊκισμό. Όχι αντιγράφοντας τις μεθόδους του, αλλά αντιμετωπίζοντας την ουσία του. Ο λαϊκισμός δε χαρακτηρίζει μόνο τους αντιπάλους. Μπορεί να απειλήσει και τη δική μας σκέψη. Δε θέλω να ξεχνάτε ότι η αλαζονεία στην εξουσία είναι κακός σύμβουλος. Δε θα επιτρέψω τέτοιες συμπεριφορές να σκιάσουν τη διαδρομή μας. Φάρος μας, λοιπόν, πρέπει να παραμείνει η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Δεν θα κρύψουμε από τον λαό τις δυσκολίες που συναντάμε, ούτε και θα αρνηθούμε ολισθήματα.  Κάποια από τα τελευταία, μάλιστα, εγώ πρώτος θα αναγνωρίσω και θα σπεύσω να θεραπεύω. Από την άλλη, όμως, ποτέ δεν θα εξισώσουμε τις λίγες και μικρές αστοχίες του παρόντος με τα πολλά και μεγάλα εγκλήματα του παρελθόντος. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Το αποδείξαμε στην πράξη", ανέφερε. Επισήμανση που ερμηνεύθηκε ως έμμεση πλην σαφής απάντηση στις αντιδράσεις που υπήρξαν για τους διοικητές των νοσοκομείων.

  Διαβάστε ακόμα:

  - Μητσοτάκης: Όσοι αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα βρουν απέναντί τους όλη την Ευρώπη


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων