Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Νοε-2019 20:46

  Κ. Μητσοτάκης σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας: Είναι αναγκαίο να αναπροσαρμόσουν τις τιμολογιακές πολιτικές προς τα κάτω

  Κ. Μητσοτάκης σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας: Είναι αναγκαίο να αναπροσαρμόσουν τις τιμολογιακές πολιτικές προς τα κάτω
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:15

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Κάλεσμα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αναπροσαρμόσουν τις τιμολογιακές πολιτικές τους προς τα κάτω απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του στο συνέδριο "Digital Economy Forum" του ΣΕΠΕ.

  "Το κόστος των δεδομένων στη χώρα μας παραμένει πολύ υψηλό. Πολλές από τις σχετικές διεθνείς μετρήσεις δεν αντανακλούν την πραγματικότητα. Είναι αναγκαίο οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να αναπροσαρμόσουν τις τιμολογιακές πολιτικές προς τα κάτω. Καθαρές κουβέντες, καθαρές λύσεις", ανέφερε.

  Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έφερε στο προσκήνιο τους κεντρικούς στόχους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους.

  "Το έργο που έχει συντελεστεί είναι πυκνό για το διάστημα που ξεδιπλώθηκε, αλλά και ενδεικτικό της σοβαρής προετοιμασίας που είχε προηγηθεί. Παράλληλα, είναι χαρακτηριστικό της δυναμικής προόδου που έρχεται και θέτει έξι κεντρικούς στόχους", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ανέδειξε:

  -Την ίδρυση της πλατφόρμας "gov.gr". Το ενιαίο και αναγνωρίσιμο πρόσωπο του Δημοσίου στους πολίτες. Στην αρχή θα συγκεντρωθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, μαζί με την εξουσιοδότηση και την υπεύθυνη δήλωση. Το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι έτοιμο να έρθει στο προσκήνιο.

  -Την προσωπική ταυτοποίηση για τις ταυτότητες νέου τύπου. "Πρότυπο θα είναι οι ταυτότητες της Εσθονίας. Και μαζί έρχεται η χρήση ενός ενιαίου αριθμού για τις συναλλαγές μας με το Δημόσιο", είπε ο πρωθυπουργός.

  -Την απλοποίηση των διαδικασιών. Το Δημόσιο δε θα ζητάει πλέον από τον πολίτη δεδομένα που του έχουν ζητηθεί.

  -Την πρόσβαση στις νέες τηλεπικοινωνίες.

  -Την καλλιέργεια των νέων δεξιοτήτων στο σύνολο του πληθυσμού.

  -Την αξιοποίηση των ανοιχτών δεδομένων.

  "Μαζί θα πατήσουμε το enter στην επόμενη ημέρα της χώρας. Για την κυβέρνησή μας ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους είναι κεντρική επιλογή. Μέσα σε τέσσερις μήνες τα βήματα που έγιναν ήταν πολλά και θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα και πιο τολμηρά. Αφετηρία ήταν η ίδρυση ενός υπουργείου με χαρτοφυλάκιο ψηφιακής διακυβέρνησης που είναι σήμερα διακριτό από το παλιό υπουργείο ψηφιακής πολιτικής. Ήταν μία πρωτοβουλία, για την οποία είχα δεσμευτεί προεκλογικά", τόνισε ο πρωθυπουργός.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ