Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Νοε-2019 17:36

  Η προσφυγική - μεταναστευτική κρίση στο τετ α τετ Μητσοτάκη - Κόντε

  Η προσφυγική - μεταναστευτική κρίση στο τετ α τετ Μητσοτάκη - Κόντε
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη Ρώμη μεταβαίνει αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζουζέπε Κόντε.

  Όπως είναι αναμενόμενο, κυρίαρχο θέμα συζήτησης, στο τετ α τετ Μητσοτάκη-Κόντε, θα είναι η μεταναστευτική - προσφυγική κρίση. Ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα Ελλάδα και Ιταλία, μιας και σηκώνουν ιδιαίτερο βάρος ως χώρες πρώτης υποδοχής. Οι δύο πρωθυπουργοί θα συζητήσουν για τον συντονισμό που απαιτείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για την προώθηση κοινών πολιτικών και λύσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
   
  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει επισκόπηση των διμερών σχέσεων και θα συζητηθούν οι προοπτικές περαιτέρω σύσφιξής τους, με έμφαση στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, στους οποίους ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ιταλικών εταιρειών για επενδύσεις στην Ελλάδα.  

  Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, θα συζητηθεί η έγκαιρη ολοκλήρωση του TAP, ο οποίος θα μεταφέρει προς την Ευρώπη αζέρικο φυσικό αέριο περνώντας από την Ιταλία καθώς και ο σχεδιασμός πολύ σημαντικών ενεργειακών εγχειρημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ο EastMed. Επίσης, θα συζητηθεί η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η ανάγκη η διαδικασία αυτή να παραμείνει ζωντανή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ