Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Νοε-2019 08:36

  Ο Μητσοτάκης στη Βουλή απαντά σε Τσίπρα και Γεννηματά

  Ο Μητσοτάκης στη Βουλή απαντά σε Τσίπρα και Γεννηματά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην "ώρα του Πρωθυπουργού" προσέρχεται σήμερα το πρωί στις 10  ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να απαντήσει στις ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για την διαφθορά και της Φώφης Γεννηματά για την διαχείριση του Προσφυγικού- Μεταναστευτικού. 

  Διαφθορά και "λευκά κολάρα" 

  Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει καταρχάς στις αιτιάσεις που δέχεται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω της επίκαιρης ερώτησης που του κατέθεσε ότι ευνοεί: "όσους δεν δίστασαν στα χρόνια πριν ή κατά τη διάρκεια της κρίσης να μετέρχονται απατηλά μέσα και ιδιαίτερα τεχνάσματα και να καταχρώνται τις θέσεις εμπιστοσύνης που κατείχαν, προτάσσοντας τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και αξιοποιώντας την προνομιακή πληροφόρηση και τις ευκαιρίες που έδινε η συμμετοχή τους σε ένα σύστημα διαπλοκής και θεσμικής και πολιτικής προστασίας τέτοιων δραστηριοτήτων, όπως ενδεικτικά έγινε με την τιμολόγηση των φαρμάκων". 

  Παραλλήλως, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να σηκώσει και το θέμα της ερμηνευτικής δήλωσης που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο άρθρο 86 περί ευθύνης Υπουργών.

  Διαχείριση Προσφυγικού- μεταναστευτικού 

  Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ζητεί από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος και εάν θα επιμείνει στην πιστή εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας. 

  Μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά, ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη "Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών και την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα, καθώς και για την ουσιαστική φύλαξη των συνόρων μας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και από πού θα αντληθούν οι πόροι για την εφαρμογή του". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ