Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Νοε-2019 18:21

  Βαρβιτσιώτης: Στηρίζουμε την ίδρυση Παρατηρητηρίου διδασκαλίας της Ιστορίας στην Ευρώπη

  Βαρβιτσιώτης: Στηρίζουμε την ίδρυση Παρατηρητηρίου διδασκαλίας της Ιστορίας στην Ευρώπη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ελλάδα στηρίζει τη γαλλική πρωτοβουλία για την ίδρυση Παρατηρητηρίου για τη διδασκαλία της Ιστορίας στην Ευρώπη, γνωστοποίησε, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνάντηση που είχε με τη Γαλλίδα υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις Αμελί ντε Μονσαλέν, στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε την Αμελί ντε Μονσαλέν ότι η Ελλάδα, δεδομένης της στρατηγικής εταιρικής της σχέσης με τη Γαλλία και του άριστου επίπεδου των διμερών σχέσεων, προτίθεται να στηρίξει αυτή τη γαλλική πρωτοβουλία, ενόψει και της ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την περίοδο Μάιο-Νοέμβριο 2020.

  Ο κ. Βαρβιτσιώτης εστίασε στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων, επαναναλαμβάνοντας ότι "τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη ιστορία από όση μπορούν να καταναλώσουν" και επισήμανε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία που θα προωθεί την πιο αντικειμενική διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία θα συμβάλει στην "απάλειψη "μύθων" ή βολικών διαστρεβλώσεων στα σχολικά βιβλία που δεν ευνοούν σήμερα την καλλιέργεια των σχέσεων καλής γειτονίας και τη μετάδοση της ιστορικής γνώσης στις επόμενες γενιές".

  Σημειώνεται, ότι η Γαλλίδα υφυπουργός με επιστολή της προς τον Έλληνα ΑΝΥΠΕΞ είχε ζητήσει τη στήριξη της χώρας μας στην πρωτοβουλία για τη σύσταση Παρατηρητηρίου για τη διδασκαλία της Ιστορίας στην Ευρώπη, που πρότεινε η Γαλλία, στο πλαίσιο της Προεδρίας της στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό τη συλλογή δεδομένων των συμμετεχόντων κρατών και την κατάρτιση ενός οδηγού με βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της διδασκαλίας της Ιστορίας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ