Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Νοε-2019 14:33

  Νίκος Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μια άτολμη πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης

  Νίκος Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μια άτολμη πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μια άτολμη πρόταση αναθεώρησης" υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Παιδείας και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης. "Δεν λύνουμε στην πολιτική κρίσιμης σημασίας προβλήματα με ατελείς συμβιβασμούς. Θα την ψηφίσω, κατ’ οικονομίαν, βλέποντας ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπάρχει σήμερα", κατέληξε. 

  Ο κ. Φίλης τάχθηκε εκ νέου υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, λέγοντας ότι αυτό είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.

  Νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος αρχικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης Ευριπίδης Στυλιανίδης στη συνέχεια τον "τσίγκλισαν" για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία. Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης η στάση συνολικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υποκριτική στο θέμα σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας.
   
  Ενώ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι "το πραγματικά ουδετερόθρησκο κράτος δεν εμποδίζεται λόγω της ύπαρξης της συμβολικής διάταξης του άρθρου 3, γιατί οι μείζονες τομές που σχετίζονται με τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας έχουν συντελεστεί σε ένα βαθμό με κοινή νομοθετική πρωτοβουλία".

  Μ. Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ