Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Νοε-2019 12:42

  Α. Λοβέρδος προς ΣΥΡΙΖΑ: "Είστε βασιλείς της υποκρισίας"

  Α. Λοβέρδος προς ΣΥΡΙΖΑ: "Είστε βασιλείς της υποκρισίας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για όσα λένε οι βουλευτές του περί κατοχύρωσης θρησκευτικής ελευθερίας και διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, το οποίο μάλιστα εντάσσουν σε ένα πλαίσιο προοδευτικής πολιτικής, έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το Κίνημα Αλλαγής αποκαλώντας τους ‘βασιλείς της υποκρισίας", πλην του Νίκου Φίλη.

  "Το πάτε για πόλωση" είπε, μιλώντας στην Ολομέλεια που συνεχίζεται η συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση. "Τότε κι εμείς παίρνουμε το μήνυμα. Πόλωση θέλετε, πόλωση θα έχετε. Όσοι πήρατε και πάρετε τον λόγο για την αναγκαιότητα αλλαγής του άρθρου 16 παρ 2 (σσ αφορά την διατύπωση για ανάπτυξη θρησκευτικής συνείδησης μέσω της εκπαίδευσης), γιατί δεν το προτείνατε για αλλαγή στην προηγούμενη Βουλή;"

  Στις αντιδράσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη από τα έδρανα ο κ. Λοβέρδος απάντησε λέγοντας "κύριε Φίλη θα αναφερθώ σε εσάς ειδικά, το ξέρετε το θέμα γιατί γι’ αυτό σας έδιωξαν από το υπουργείο. Συνεπής εσείς με τις αρχές σας. Και το ΚΚΕ που μόνο αυτό μιλάει. Γιατί όμως  εσείς οι αμύντωρες της θρησκευτικής ελευθερίας δεν αλλάξατε άποψη; Είστε οι βασιλείς της υποκρισίας. Θέλετε να λέτε αλλά να μην κάνετε. Δεν μπορείτε όμως να κοροϊδεύετε τον κόσμο όταν υπακούσατε στον κ. Καμμένο και διώξατε το Νίκο Φίλη όταν είχε προτείνει να αλλάξει αυτό. Εσείς οι άλλοι, που την φάγατε αυτή την παραίτηση και δεν ακούσαμε έναν από εσάς εδώ να υπερασπίζετε το Νίκο Φίλη, εσείς που δεν έχετε κομματική πειθαρχία ή έχετε για την συνταγματική αναθεώρηση; Ένας δεν βρέθηκε να πει κάτι για όλα αυτά".

  Νωρίτερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε ξανά για την ανάγκη διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας λέγοντας πως δεν είναι "αντικληρικανισμός" ο διαχωρισμός και ότι ο  εναγκαλισμός "βλάπτει πρώτα από όλα την ίδια στην Εκκλησία".

  Συναίνεση για το άρθρο Αρ 21 παρ 1

  Εν τω μεταξύ συναινετικό κλίμα διαμορφώνεται για την αναθεώρηση του άρθρου 21 παράγραφος 1 του Συντάγματος με τον Συριζα και το Κιναλ να ζητούν αλλαγές στην διατύπωση από την πλειοψηφία.

  "Το κράτος μεριμνά για τη διασφάλιση ενός ελάχιστου αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης, για όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη, καθώς και για την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση όλων στα κοινωνικά αγαθά", είναι η διατύπωση που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής και -όπως έσπευσε να υπογραμμίσει ο εισηγητής Ανδρέας Λοβέρδος- στόχος είναι "να διαμηνυθεί στα όργανα του κράτους η σημασία που προσδίδει ο συνταγματικός νομοθέτης στη συγκεκριμένη κρατική υποχρέωση". Το Κίνημα Αλλαγής ψηφίζει τη ρύθμιση της ίσης αμοιβής για ίση εργασία, καθώς και εκείνη για την υγεία. Θετικά τοποθετείται και στην πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 5 που αφορά το ατομικό δικαίωμα του σεξουαλικού προσδιορισμού.

  Μαρία Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ