Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Νοε-2019 15:03

  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει Μ. Χρυσοχοϊδη τι θα κάνει για βία και ανομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει Μ. Χρυσοχοϊδη τι θα κάνει για βία και ανομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην οποία τον ρωτάει τι θα κάνει για να σταματήσει την βία και ανομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε περιοχή κοντά στο "πανεπιστημιακό campus” όπως γράφει, κατέθεσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

  Ο κ. Τριανταφυλλίδης επισημαίνει ότι είναι καθημερινά τα φαινόμενα βίας και ανομίας στο κέντρο της πόλης, ενώ περιγράφοντάς τα αναφέρετε σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, λαθρεμπόριο τσιγάρων, συμπλοκές μεταξύ διακινητών και άλλα. Μάλιστα ο βουλευτής του Συριζα ρωτάει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη "τι θα κάνει για να προστατευτούν οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες του κέντρου και οι φοιτητές από την έξαρση της εγκληματικότητας".

  Αναλυτικά η ερώτηση:

  Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2019

  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

  Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  

  ΘΕΜΑ: "Βία και ανομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - SOS απευθύνουν κάτοικοι, επαγγελματίες, φοιτητές και επισκέπτες". 

  Καθημερινά είναι τα φαινόμενα βίας και ανομίας, που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και καταγγέλλονται από κατοίκους, καταστηματάρχες και επισκέπτες. Οι δύο κύριες εστίες βίας και ανομίας εντοπίζονται α) στην περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους, στο ύψος της Εγνατίας και σε μικρή απόσταση από το Α.Τ. Λευκού Πύργου και β) στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντα και ιδιαίτερα στην οδό Μελενίκου, απέναντι από τo Πανεπιστημιακό campus. 

  Διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, λαθρεμπόριο τσιγάρων, αιματηρά επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ διακινητών για τον έλεγχο της περιοχής, είναι ορισμένα μόνο από τα φαινόμενα ανομίας, τα οποία καταγράφονται καθημερινά τόσο από δεκάδες ρεπορτάζ του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, όσο και από τα βίντεο των κινητών τηλεφώνων των περιοίκων, τα οποία διακινούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και επαγγελματίες των συγκεκριμένων περιοχών του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζουν καθημερινά την άμεση απειλή της σωματικής τους ακεραιότητας.

  Ερωτάται o κ. Υπουργός: 

  1) Σε ποιες άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ανομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης;

  2) Με ποιο τρόπο θα προστατευθούν τόσο οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του κέντρου, όσο και οι φοιτητές και οι επισκέπτες της πόλης από την έξαρση της εγκληματικότητας;

  Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος"

  Μ. Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ