Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Νοε-2019 11:41

  Κ. Μητσοτάκης σε Σι Τζινπίνγκ: Η επίσκεψη σας σημαντικός σταθμός για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων

  Κ. Μητσοτάκης σε Σι Τζινπίνγκ: Η επίσκεψη σας σημαντικός σταθμός για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου 

  Ως σημαντικό σταθμό για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας χαρακτήρισε την επίσκεψη του προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, στην Αθήνα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  "Οι συναντήσεις μας σηματοδοτούν μία νέα εποχή στη σχέση μας. Έχει γίνει σαφές ότι Ελλάδα και Κίνα μπορούν να αναδείξουν πολλά από τα στρατηγικά τους πλεονεκτήματα.  Η επίσκεψη αυτή θα είναι ένα σημαντικός σταθμός στην περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων", τόνισε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κίνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Από την πλευρά του, ο κ. Σι Τζινπίνγκ, αφού ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη θερμή, όπως τη χαρακτήρισε, υποδοχή, υπενθύμισε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Σανγκάη και οργάνωσε μία σειρά από εκδηλώσεις με επιτυχία.

  "Η Κίνα είναι αφοσιωμένη σε ένα οικονομικό άνοιγμα και αυτό δίνει περαιτέρω ώθηση στην παγκόσμια οικονομία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ενδυναμώσει την οικονομία, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και η συνεργασία μας μπορεί να οδηγήσει σε αυτά και να επωφεληθούν όλοι.

  Στο λιμάνι του Πειραιά το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας το μετέτρεψε το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Η συνεργασία μας θα έχει αποτελέσματα που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες μας. Οι διμερείς συμφωνίες που θα υπογραφούν θα διευρύνουν την συνεργασία και θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στις σχέσεις μας", επεσήμανε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ