Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Νοε-2019 14:05

  Α. Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει στην Αναθεώρηση ό,τι και στην Προανακριτική, δηλαδή μπάχαλο

  Α. Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει στην Αναθεώρηση ό,τι και στην Προανακριτική, δηλαδή μπάχαλο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Εμπρηστική" χαρακτήρισε την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα ο Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνοντας πως επί της ουσίας "ο ίδιος επιδιώκει την παραγραφή και γι’αυτό σπρώχνει τα πράγματα προς τα εκεί. Με την επιστολή αυτή στο παρά πέντε της διαδικασίας ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να τα κάνει μπάχαλο, να θολώσει τα νερά. Επί της ουσίας θέλει να κάνει στην διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, ότι επιχειρεί να κάνει και στην Προανακριτική, δηλαδή μπάχαλο. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: με την αναθεώρηση καταργείται κάθε αποσβεστική προθεσμία για τους υπουργούς, θα ισχύει ότι και για όλους τους πολίτες. Παραγραφή τέλος".

  Μιλώντας τόσο εντός της συνεδρίασης της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης όσο και στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι με την ουσία του αιτήματος που θέτει η επιστολή "επιχειρούν να κάνουν ντρίπλα στην κοινή λογική. Τι προτείνουν με την ερμηνευτική διάταξη; Να βάλουν αναδρομικότητα στην παραγραφή. Αυτό έρχεται σε αντίφαση με το αρ. 7 παρ. 1 που πάει να ανατρέψει η ερμηνευτική δήλωση που προτείνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος είπε κύριοι ότι η παραγραφή είναι στο δικονομικό δίκαιο; Καταγγέλλουμε την ανακρίβεια".

  Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος της περίφημης επιστολής που έστειλε σήμερα το πρωί ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης, λίγο πριν αυτή κάνει την τελική ψηφοφορία επί των αναθεωρούμενων άρθρων ώστε να εισέλθει στην Ολομέλεια (18-22 Νοεμβρίου) η εκτίμηση του κ. Λοβέρδου είναι πως διά αυτής "ο ΣΥΡΙΖΑ αποπειράται να κάνει στην διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος , ότι κάνει και στην Προανακριτική. Να μας εκμεταλλευτεί, χαλώντας το καλό κλίμα στην Αναθεώρηση του Συντάγματος. Και στην ουσία της όμως η πρότασή τους είναι απολύτως αντιφατική γιατί αντιφάσκει εσωτερικά με το άρθρο 7 παρ 1. Είναι πρωτοφανές να μας λέει ότι είναι δουλειά του υπουργού να παραλείπει να κάνει πράξεις και να ζημιώνει την χώρα. Φτάνει πια".

  Το σχόλιο του πρώην υπουργού και συνταγματολόγου Γιώργου Κατρούγκαλο εντός της συνεδρίασης ήταν πως "φαίνεται πως με την επιστολή ο κ. Τσίπρας χτύπησε νεύρο". Ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΟΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος θα δώσουν  συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα το μεσημέρι.

  Μαρία Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ