Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Νοε-2019 11:15

  Επιστολή Αλ. Τσίπρα - Ζητά παρέμβαση στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών

  Επιστολή Αλ. Τσίπρα - Ζητά παρέμβαση στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Ευριπίδη Στυλιανίδη με την οποία του ζητά να υπερψηφιστεί ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 του Συντάγματος η οποία αφορά τις προθεσμίες παραγραφής των αδικημάτων υπουργών αλλά και το εάν τα αδικήματα τελέστηκαν κατά την διάρκεια ή επ΄ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων, έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

  Με την επιστολή ζητά συγκεκριμένα να μπει και η ερμηνευτική δήλωση στο υπό αναθεώρηση άρθρο 86, δηλαδή να ψηφιστεί και η προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την προηγούμενη φάση αναθεώρησης. Η εν λόγω ερμηνευτική δήλωση όμως δεν συγκέντρωσε 180 θετικές ψήφους (έμεινε στις 175) με αποτέλεσμα να χρειάζεται σήμερα τουλάχιστον 200 ψήφους.

  Σήμερα ψηφίζουν στην Επιτροπή για το Σύνταγμα

  Το θέμα αυτό προκάλεσε ήδη αντιδράσεις από πλευράς ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος με τον Ανδρέα Λοβέρδο να εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση για το αίτημα. "Είναι σαν να λέτε πως είναι δουλειά του υπουργού να παραλείπει να κάνει πράξεις και να ζημιώνει το Δημόσιο. Εδώ υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση", είπε ο κ. Λοβέρδος. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα γίνεται η τελική ψηφοφορία για τα άρθρα που αναθεωρούνται  στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος. Στην συνέχεια η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει την μεθεπόμενη εβδομάδα (πέντε ημέρες) επί των αναθεωρητέων άρθρων του Συντάγματος.

  Επιστολή Τσίπρα

  Ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού σημειώνει ότι η αναθεώρηση του άρθρου 86 παρ 3 που αίρει την ασφυκτική προθεσμία των δύο κοινοβουλευτικών Συνόδων της επόμενη κοινοβουλευτικής περιόδου για την παραγραφή άσκησης δίωξης σε υπουργούς και μέλη της κυβέρνησης που ψηφίσθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία 253 βουλευτών, αυτό δεν έγινε και με την προσθήκη ερμηνευτική δήλωση που είχε εισηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που αποσαφήνιζε ότι η ειδική ποινική μεταχείριση των υπουργικών αδικημάτων πρέπει να ερμηνεύονται με την στενή έννοια του όρου  και όχι όσα τελούνται απλώς επ’ τη ευκαιρία  της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων. Στο πλαίσιο αυτό θέτει και την έρευνα που αφορά την υπόθεση Νοvartis καθώς εάν δεν υπάρξει αυτή η ερμηνευτική δήλωση στο Σύνταγμα  κανείς θα μπορεί να οδηγήσει αδικήματα υπουργών σε παραγραφή

   Μ. Νταλιάνη

  *Διαβάστε ακόμα

  -Τσίπρας: Μεθοδεύουν παραγραφή στη Novartis μην ψηφίζοντας την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ