Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Νοε-2019 14:19

  "Ανοικτό" να επεκταθεί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα η ρύθμιση για την απιστία

  "Ανοικτό" να επεκταθεί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα η ρύθμιση για την απιστία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πιθανότητα να "ανοίξει" την βεντάλια της προστασίας από το αδίκημα της απιστίας σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

  Όπως είπε ο κ. Τσιάρας, κατά την διαδικασία ακρόασης των φορέων, αλλά και σε παρατηρήσεις βουλευτών όπως ο κ. Χάρης Καστανίδης του ΚΙΝΑΛ "σε ό,τι αφορά την υπόθεση της απιστίας των τραπεζικών στελεχών  που γίνεται κατ' έγκλιση, ο κ. Καστανίδης, στην συζήτηση χθες, έκανε μία πολύ σωστή παρατήρηση. Προσωπικά, προσπάθησα να περιορίσω το εύρος, που προέβλεπε η πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

  Βλέπω ότι υπάρχουν διάφορα ζητήματα και ενδεχομένως υπάρχει μια γενικότερη συζήτηση για το κατά πόσο είναι συνταγματικό να το περιορίζουμε μόνο στα τραπεζικά στελέχη ή μόνο με τον όρο. Βεβαίως, ακούω και αυτά που είπαν φορείς, και άλλοι συνάδελφοι, ακόμη και η κυρία Χ. Απαλαγάκη, ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να έχει μία πιο ευρεία διάσταση το συγκεκριμένο άρθρο, σε ότι αφορά τον προσδιορισμό και να μιλάμε γενικότερα στον ιδιωτικό τομέα. Τα πολιτικά επιχειρήματα θα τα ξαναπούμε, θα τα ξανά αναπτύξουμε. Ακούω, λοιπόν, με πολύ μεγάλη προσοχή τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις και επιφυλάσσομαι κατά την διάρκεια της συζήτησης, για την πιθανότητα να επανέλθουμε στην εκδοχή την οποία είχε θέσει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή και ήταν η εκδοχή με την οποία έγινε η συζήτηση όταν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναρτήθηκε στην διαβούλευση. Όλα τα άλλα, θα έχουμε την δυνατότητα να τα συζητήσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα", κατέληξε ο υπουργός.

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ