Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Νοε-2019 21:01

  Κ. Τασούλας: "Προχωράμε χωρίς τους δύο" στην Προανακριτική

  Κ. Τασούλας: "Προχωράμε χωρίς τους δύο" στην Προανακριτική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κοφτή και χωρίς παρερμηνείες η απάντηση του Προέδρου της Βουλής Κωσταντίνου Τασούλα στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα περί του να παραμείνουν ως μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για Δ. Παπαγγελόπουλου οι πρώην υπουργοί κ.κ. Π. Πολάκης και Δ.Τζανακόπουλος ενώ θα κληθούν ως μάρτυρες: "Προχωράμε χωρίς τους δύο", είπε ο κ. Τασούλας.

  Με την φράση αυτή ουσιαστικά ο ΠτΒ απάντησε στην μακροσκελέσττη επιστολή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα, κι ενώ κόντευε να εκπνεύσει η προθεσμία που είχε δωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ επί τους θέματος.

  Ουσιαστικά ο ΠτΒ ‘επέστρεψε’ την μπάλα στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, μη αποδεχόμενος τους δύο ως μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής. Αλλωστε μιλώντας σήμερα (Realfm) o κ. Τασούλας είπε υπογραμμίσει πως η έννοια του μάρτυρα σε μια δικαστική διερεύνηση είναι πολυτιμότερη έναντι του μέλους μιας Προανακριτικής λέγοντας πως ‘ο μάρτυρας είναι αναντικατάστατος’ σε αντίθεση με τα μέλη της Επιτροπής.

  Ο ίδιος επέμεινε στην άποψη αυτή και αφού έλαβε την επιστολή Τσίπρα λέγοντας: "Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι ο θεσμός της εξαίρεσης δεν υφίσταται σε αυτή την Επιτροπή. Διαφωνώ. Η διαδικασία της εξαίρεσης υπάρχει από την στιγμή που η επιτροπή έχει αρμοδιότητα Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Όπως μου αναγνωρίζει, θα αναλάβω την ευθύνη και θα προχωρήσουμε με βάση την απόφαση περί εξαίρεσης, γιατί εγώ αντιθέτως με τον κ. Τσίπρα, θεωρώ ότι ο θεσμός της εξαίρεσης υφίσταται. Αυτή την ευθύνη θα την αναλάβω. Δεν είναι δυνατόν μια διαδικασία προδικασίας να μην έχει μέσα τη φάση της εξαίρεσης. Είναι στοιχειώδης κανόνας η εξαίρεση που διασφαλίζει την αμεροληψία όσων έχουν καθήκοντα προανακριτικού υπαλλήλου. Δεν υπάρχει περίπτωση εισαγγελέας πρωτοδικών να είναι ταυτόχρονα και εισαγγελέας και μάρτυρας".

  Υπενθυμίζεται πως η επόμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής έχει οριστεί για την Πέμπτη, ενώ εάν δεν αντικατασταθούν οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με 23 μέλη (σ.σ. ξεκίνησε με 26 αλλά αποχώρησε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25).

  Μ. Ντ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ