Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 02-Νοε-2019 14:08

  Κικίλιας: Αποσπάσεις και μετατάξεις αποδυνάμωσαν τα νοσοκομεία

  Κικίλιας: Αποσπάσεις και μετατάξεις αποδυνάμωσαν τα νοσοκομεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Υποστηρίζω και ως θεματοφύλακας υπερασπίζομαι τη δημόσια δωρεάν υγεία", τόνισε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open Beyond, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως θα προχωρήσει σε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα όπου χρειάζεται ώστε να παραχθούν "υπηρεσίες καλύτερες και πιο φθηνές και να τις χρησιμοποιήσουν οι γιατροί του ΕΣΥ για να ανακουφιστεί ο κόσμος".

  "Θα πάμε και το έχω δηλώσει κατηγορηματικά και ειλικρινώς σε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για να προσφέρουμε σε αυτούς τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό τα μηχανήματα και την τεχνολογία αιχμής έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον μέσο ασθενή" ανέφερε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας: "Εάν κοστίζει στο ελληνικό κράτος η διαγνωστική εξέταση στα νοσοκομεία μας Χ και μπορεί ιδιώτης να μου τη δώσει με Χ/2, θα δώσω αυτή τη δυνατότητα στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό και διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό, έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους" .

  Και τόνισε: "Υποστηρίζω και ως θεματοφύλακας υπερασπίζομαι τη δημόσια δωρεάν υγεία. Άλλο δημόσια, άλλο κρατική ή κρατικίστικη. Αν εγώ, μπορώ να παρέχω υπηρεσίες καλύτερες και πιο φθηνές και να τις χρησιμοποιήσουν οι γιατροί του ΕΣΥ για να ανακουφιστεί ο κόσμος, είναι προφανές ότι θα το κάνω".

  Όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού στο χώρο της δημόσιας υγείας, ο κ. Κικίλιας επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι προχώρησε σε αποσπάσεις και μετατάξεις που αποδυνάμωσαν τα νοσοκομεία. "Θα γυρίσουμε πίσω όλους αυτούς που ο ΣΥΡΙΖΑ απέσπασε και τους πήρε από τα νοσοκομεία, κυρίως νοσηλευτές, τους έχει κρύψει δεξιά και αριστερά για ρουσφέτια στις ΥΠΕ και αλλού" ανέφερε.

  Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα προηγούμενα 4 χρόνια πάνω από 1.000 άτομα που φύγανε από νοσοκομεία "και πήγαν δεξιά και αριστερά", ενώ "500 άνθρωποι "εξαφανίστηκαν" από το ΕΚΑΒ σε άλλες υπηρεσίες". Σε άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχουν τα οχήματα, σε άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχει το προσωπικό, προσέθεσε, και τόνισε: "Και σε αυτό καταγράφουμε τις ανάγκες σε όλη την Ελλάδα. Είτε με ΣΔΙΤ, είτε μέσα από τις περιφέρειες, είτε με δωρεές, είτε με διαγωνισμό από το ΕΚΑΒ θα καλύψουμε τα κενά".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ