Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Νοε-2019 20:37

  Κυβερνητικά στελέχη: Βάσιμα και ορθά τα επιχειρήματα Τασούλα

  Κυβερνητικά στελέχη: Βάσιμα και ορθά τα επιχειρήματα Τασούλα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Βάσιμα και ισχυρά χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τα επιχειρήματα του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, όπως αυτά περιλαμβάνονται στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

  "Ο πρόεδρος της Βουλής ορθώς, κατά την άποψή μας, απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα σχετικά με την εξαίρεση δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τζανακόπουλου και του κ. Πολάκη, από την προανακριτική επιτροπή. Τα επιχειρήματα του κ. Τασούλα είναι βάσιμα και ισχυρά.  Ο κ. Τασούλας αναφέρει στην απάντησή του ότι τα μέλη της Επιτροπής δεν ορίστηκαν από την Ολομέλεια, όπως γράφει στην επιστολή του κ. Τσίπρας, αλλά μετά από απόφαση του ιδίου κι έπειτα από τις υποδείξεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Επίσης ότι η Επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα Πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί Προκαταρκτική εξέταση, άρα απολαμβάνουν και όλα τα συνταγματικά προνόμια. "Οι βουλευτές δεν λειτουργούν ως πολιτικό σώμα, αλλά ως δικαστικό", αναφέρει χαρακτηριστικά όπως και ότι η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της", σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

  "Ο κ. Τασούλας αναφέρει πως η προανακριτική εξαιρώντας δύο μέλη της αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσης της και όχι της συγκρότησης της. Επομένως, δεν είναι κατανοητό κατά τι παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της περί της εξαίρεσης των δύο μελών της", προσθέτουν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ