Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Νοε-2019 16:19

  Τασούλας σε Τσίπρα: Δεν παραβιάζει τη νομιμότητα η εξαίρεση Πολάκη - Τζανακόπουλου

  Τασούλας σε Τσίπρα: Δεν παραβιάζει τη νομιμότητα η εξαίρεση Πολάκη - Τζανακόπουλου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.40

  Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης οφείλει να μεριμνά για τη νομιμότητα των ενεργειών της διασφαλίζοντας και το ότι ενεργεί υπό νόμιμη σύνθεση ως προϋπόθεση της νομιμότητας κάθε περαιτέρω ενέργειας της, επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το ζήτημα της εξαίρεσης δύο μελών της. Ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει επίσης ότι, με την εξαίρεση των δύο μελών, δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας που αφορούσε τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής.

  "Επισημαίνω και πάλι επ αυτού ότι η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της, όπως και ότι η επιτροπή, εξαιρώντας δύο μέλη της, αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσης της, και όχι της συγκρότησης της. Επομένως, δεν είναι κατανοητό κατά τι παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της επιτροπής περί της εξαίρεσης δύο μελών της", αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής και συνεχίζει:

  "Με καλείτε τέλος, βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού, να φροντίσω για την κοινοβουλευτική τάξη στο ίδιο ζήτημα. Σας διαβεβαιώ πως μόνο αυτό με συνέχει στον όλο χειρισμό αυτής της όντως δύσκολης υπόθεσης, η οποία και θα πρέπει να εξελιχθεί με τη συμπαράσταση όλων μας, με βάση τις νόμιμες διαδικασίες και την ευταξία που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε ανυπεράσπιστες και προς τούτο προσβλέπω και στη δική σας συμβολή".

  ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αντικαθίστανται Τζανακόπουλος- Πολάκης

  Παραμένουν στην Επιτροπή οι Τζανακόπουλος- Πολάκης δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου που εκδόθηκε σε απάντηση της επιστολής του κ. Τασούλα στον Αλέξη Τσίπρα. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει στον κ. Τασούλα με επιστολή του, πιθανότατα την Δευτέρα.

  Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου αναφέρει:

  "Ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

  Αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

  Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, όπως επιτάσσει πάντα ο ρόλος και η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας".

  Υπενθυμίζεται, ότι το Capital.gr , ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ του ότι  από την Κουμουνδούρου, εξακολουθούν να διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και να ορίσουν αντικαταστάτες των Τζανακόπουλου και Πολάκη καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αποσαφήνισε στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ότι θεωρεί παράνομη την απόφαση της Επιτροπής, χρεώνοντάς τη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις "μεθοδεύσεις του με το ΚΙΝΑΛ, που είναι η ουρα του". 

  Όπερ σημαίνει ότι η κίνηση Τσίπρα προς τον Κώστα Τασούλα είναι πολύ πιθανό να μη δηλοί τίποτε περισσότερο από την αναζήτηση ενός θεσμικού κελύφους για να διατηρήσει την ανυποχώρητη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο εν λόγω ζήτημα. 

   

  Τασούλας 2

  Διαβάστε ακόμα: 

   Κυβερνητικά στελέχη: Βάσιμα και ορθά τα επιχειρήματα Τασούλα

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ