Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Οκτ-2019 16:29

  ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή Χουλιαράκη σε κομματικά "καθήκοντα"

  ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή Χουλιαράκη σε κομματικά "καθήκοντα"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.56

  Με μενού την υπό συγκρότηση επιτροπή Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιώργος Σταθάκης, συνεδρίασε επί τρίωρο, η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Ο κ. Σταθάκης παρουσίασε την πρότασή του, οργανωτικά, για τη συγκρότηση και λειτουργία της Επιτροπής Προγράμματος, στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων και πρώην βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Έτερο ζήτημα στην ατζέντα της Πολιτικής Γραμματείας ήταν οι περιοδείες για την εγγραφή νέων μελών στο κόμμα και τη διεύρυνσή του, όπερ αποτελεί κεντρικό στοίχημα της Κουμουνδούρου.

  Από τη σύνθεση της οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, βγήκε και η "είδηση" της επιστροφής του πρώην αναπληρωτή υπουργου Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη σε ...κομματικά καθήκοντα, καθώς θα συμμετέχει στην Επιτροπή εκπόνησης του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

  Αυτή θα είναι η Επιτροπή Προγραμματος 

  Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Γιώργος Σταθάκης εισηγήθηκε τον σχεδιασμό για την εκπόνηση του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Η εισήγηση έγινε ομόφωνα δεκτή και αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Προγράμματος με τη συμμετοχή των: Αριστείδης Μπαλτάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ιωάννα Κοντούλη, Αντώνης Λιάκος, Σωτήρης Βαλντέν, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Παναγιώτης Κορκολής. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Γιώργος Σταθάκης.

  Στο έργο της Επιτροπής θα συνδράμουν επιπλέον σημαντικές προσωπικότητες από τον προοδευτικό πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, με επιτροπή διαλόγου εμπειρογνωμόνων η οποία θα συγκροτηθεί το προσεχές διάστημα και στην οποία, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Λούκα Κατσέλη, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Μουζέλης.

  Βούληση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εκπόνηση ενός συνεκτικού, προοδευτικού προγράμματος διακυβέρνησης που θα συμβάλλει στον διάλογο και θα αξιοποιεί τις εμπειρίες διακυβέρνησης αριστερών, πράσινων και σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται η διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου με συμμετοχή πολιτικών, ακαδημαϊκών και ακτιβιστών.

  Συμφωνήθηκε τέλος ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα αποφασιστεί η σύνθεση της Κοινής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, ώστε αυτή να συγκροτηθεί και να συνεδριάσει το διήμερο 9 – 10 Νοεμβρίου.

  Ν. Ζορμπά

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ