Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Οκτ-2019 20:27

  Ο Τσίπρας μιλάει για... "ρουσφετολογικό" αναπτυξιακό νομοσχέδιο

  Ο Τσίπρας μιλάει για... "ρουσφετολογικό" αναπτυξιακό νομοσχέδιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.48

  Της Νίκης Ζορμπά

  Με αιτιάσεις εναντίον της Κυβέρνησης ότι το πολυνομοσχέδιο είναι "συρραφή" ρουσφετιών που ακολουθεί το μοντέλο το οποίο χρεοκόπησε την χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση δήλωσε ότι... η περίοδος χάριτος τελείωσε και εφεξής ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει για να υπερασπιστεί τους κοινωνικά ευάλωτους.

  Σφοδρή ήταν η επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης για τα εργασιακά ενώ χαρακτήρισε "τζόκερ" της πολιτικής ζωής και "ντροπή της παράταξής του" τον υπουργό Ανάπτυξης. Εξηγήσεις ζήτησε δε, από τον Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση Novartis. 

  Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε για:

  Πολυνομοσχέδιο:

  *Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι το "Ωραίο μου πλυντήριο". Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση.

  Σε κάθε σελίδα και μια φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών.

  *Χωρίς κεντρικό αναπτυξιακό αφήγημα, χωρίς άποψη για το παραγωγικό μοντέλο που θα μπορούσε να αναδείξει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας

  Χωρίς καμία αναφορά σε κλάδους υψηλής εξωστρέφειας, μεγάλης προστιθέμενης αξίας, πραγματικών δυνατοτήτων ανάπτυξης.

  Μόνο σπατάλη, ασυδοσία, αδιαφάνεια.

  *Έρχεστε και θεωρείτε ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και η κατ' οίκον παράδοση τροφίμων (delivery), είναι τόσο βασικές για την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας ώστε να συμπεριληφθούν σε έναν αναπτυξιακό νόμο.

  *Εντάσσετε στους προς επιδότηση κλάδους τις ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές - και για τη συνδρομητική τηλεόραση.

  Και πότε έγινε αυτή η προσθήκη; Όταν φάνηκε ότι "κλείνει" η συμφωνία τραπεζών – AlterEgo για την εξαγορά της Forthnet/Nova από τον όμιλο Μαρινάκη.

   *Βάζετε τις εξορύξεις στον αναπτυξιακό νόμο.

  *Κατάργηση ονομαστικοποίησης μετοχών

  *Τροποποίηση υπουργικής απόφασης για την κρατική ενίσχυση των έντυπων ΜΜΕ, που προέβλεπε ότι οι δικαιούχοι θα έπρεπε να μην έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή με δυο λόγια λέτε : Στα ΜΜΕ δε θέλουμε συνεπείς επιχειρηματίες. Δε θέλουμε γενικά επιχειρηματίες. Θέλουμε μόνο διαπλοκή.

  *Σκάνδαλο με τα Κινέζικα POS για τη απόδοση χρυσής Visa, που προκάλεσε τη παρέμβαση εισαγγελέα για πιθανό ξέπλυμα χρήματος, με τι αντίτιμο το διευθετείτε σήμερα; Νομοθετώντας με αναδρομική ισχύ δυο χρόνων, ακριβώς για να το περιλαμβάνει;

  Γεωργιάδη

  Είστε η ντροπή της παράταξής σας και του πολιτικού συστήματος. Παριστάνετε τον τζόκερ, δεν ντραπήκατε να βγείτε και να πείτε

  Να βγαίνει για τη Novartis σε Ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό και να λέει ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές.

  Εδώ δε ντράπηκε χθες να βγει και να πει ότι τελικά εμένα εννοούσε και τον Πολάκη.

  Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα να τα μαζέψει άρον άρον.

  Θα ντραπεί τώρα να φέρει αυτές τις κραυγαλέες φωτογραφικές διατάξεις ;

  Επίθεση για Εργασιακά

  *Εδώ έχουμε την πλήρη άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων για τα οποία αγωνίστηκε -σε δύσκολες συνθήκες- και νομοθέτησε με σθένος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Με αυτό το νομοσχέδιο, στέλνετε και τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη στον… εργασιακό παράδεισο του δεύτερου Μνημονίου.

  *Το νομοσχέδιό σας είναι η θεσμοποίηση μίας απορρύθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων η οποία ξεκίνησε από την επομένη κιόλας των εκλογών.

  Γι' αυτό και μέσα σε ένα τρίμηνο έχετε να "καυχιέστε" για τρία ρεκόρ. -Ρεκόρ απολύσεων τον Ιούλιο. -Ρεκόρ μερικής απασχόλησης τον Αύγουστο. -Ρεκόρ μείωσης νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο.

  *Μην ισχυριστείτε ότι το νομοσχέδιό σας δεν μειώνει τους μισθούς. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Μέχρι και η Τράπεζα της Ελλάδος λέει ότι σαρώνετε τους μισθούς.

  "Άμεση επίδραση του νομοσχεδίου είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και η μείωση της κάλυψης των εργαζομένων από τις συλλογικές συμβάσεις".

  Ο φίλος σας ο κ. Στουρνάρας τα λέει αυτά.

  Στουρνάρα

  Διότι σήμερα μαθαίνουμε εμβρόντητοι  ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς που διερευνούν το σκάνδαλο της Novartis, αποκαλύπτουν σε αναφορά τους ότι ο κ. Μανιαδάκης, τότε προστατευόμενος μάρτυρας που εσείς λοιδορούσατε και μετέπειτα κατηγορούμενος που τώρα τον αγκαλιάζετε, απειλήθηκε, λένε οι τρεις εισαγγελείς,  από τον κ. Στουρνάρα. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι η έρευνα αφορούσε χρηματισμό του , δεν αφορούσε αν εκβίαζε ή δεν εκβίαζε προστατευόμενους μάρτυρες.   

  Η μόνη σκευωρία είναι ότι εκβιάσατε δικαστές για να κουκουλώσουν αυτό το τεράστιο σκανδαλο.

  Οι εισαγγελείς λένε  "όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες".

  Αν αυτό εδώ ευσταθεί, πήγατε με την προανακριτική για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι και στο τέλος θα εξεταστεί η συνομωσία σας.

  1.   Πρώτον, είναι αλήθεια ότι εκβίαζαν και απειλούσαν τον τότε προστατευόμενο μάρτυρα για να αλλάξει την κατάθεσή του;

  Διότι όπως είδαμε, τελικά την κατάθεσή του την άλλαξε ως δήθεν πιεζόμενος από τους εισαγγελείς.

  Ποιος τελικά πίεσε τον κ. Μανιαδάκη;

  2. Αν είναι έτσι, αντιλαμβάνεστε ότι με τον τρόπο αυτό ασκείται βία και απειλές στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται το σκάνδαλο Novartis;

  3. Ποιοι είναι οι άλλοι δύο πολιτικοί που μαζί με τον κ. Στουρνάρα σχεδίαζαν να "τσακίσουν μάρτυρες και εισαγγελείς διαφθοράς" που ερευνούν τη Νοβάρτις;

  Απαντήσεις ζητώ από την ελληνική Δικαιοσύνη. Και το μόνο που θα πω στα κυβερνητικά έδρανα είναι: μην τολμήσετε να επιμείνετε στην αθλιότητα να εξαιρέσετε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την σύνθεσή της. Μην τολμήσετε να εξουδετερώσετε τη   προανακριτική. Δε θα σας βγει.

  Θα το πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλους. Λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του.

  ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο ο Μητσοτάκης 

  Στο μεταξύ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν:

  "Ο κ. Μητσοτάκης με την απουσία του επιβεβαίωσε ότι δεν είχε το θάρρος να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το κατ’ ευφημισμό αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ποιος; Ο Πρωθυπουργός που έταζε 4 χρόνια ανάπτυξη με τη σέσουλα.

  Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι άφησε τον κ. Γεωργιάδη, που νοιώθει οικεία, να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αφού τελικά το μόνο που είχε το νομοσχέδιο ήταν μία συρραφή από ρουσφέτια σε χορηγούς της ΝΔ και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατ’ εντολή του ΣΕΒ.

  Αλλά επιβεβαίωσε και ότι δεν τόλμησε να έρθει στη Βουλή για να μην τοποθετηθεί για τις αθλιότητες του υπουργού του".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ