Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Οκτ-2019 12:34

  Εσωκομματικό μήνυμα Δραγασάκη: Και έτοιμοι και αποτελεσματικοί το 2015

  Εσωκομματικό μήνυμα Δραγασάκη: Και έτοιμοι και αποτελεσματικοί το 2015
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εσωκομματικό μήνυμα έστειλε ο  Γιάννης Δραγασάκης, για τη συζήτηση που έχει ανοίξει με όρους "κλεφτοπολέμου" στον ΣΥΡΙΖΑ για το εάν ήταν ή δεν ήταν έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας το 2015. 

  Εσωκομματικό μήνυμα

  Σε ομιλία του στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ με τίτλο: "Για μια προοδευτική εξωτερική πολιτική" ( στην οποία συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς), ο κ. Δραγασάκης , διαμήνυσε (και)  προς το εσωτερικό της Κουμουνδούρου: 

  "Ακόμη και τώρα που η Αριστερά κυβέρνησε και έκανε ένα συγκεκριμένο έργο, αντικείμενο συζήτησής τους δεν είναι το έργο αυτό αλλά το εάν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. 

  Και δεν αντιλαμβάνονται ότι όλη αυτή η συζήτηση περί του δήθεν "ανέτοιμου να κυβερνήσει ΣΥΡΙΖΑ", εκθέτει τους ίδιους. Διότι αυτό που τελικά προκύπτει είναι ότι οι δήθεν "άριστα προετοιμασμένες κυβερνήσεις" οδήγησαν τη χώρα στη σκληρή χρεοκοπία και τα μνημόνια και χρειάστηκε να έρθει μια "όχι και τόσο καλά προετοιμασμένη", όπως οι ίδιοι λένε, κυβέρνηση για να μας βγάλει από αυτή τη καταστροφή". 

  "Πρωτοφανής προετοιμασία"

  Επιχειρώντας να αποκρούσει τις αιτιάσεις (και από την κομματική ενδοχώρα του ΣΥΡΙΖΑ) περί απροετοίμαστου κόμματος για να αναλάβει το τιμόνι της χώρας , ο κ. Δραγασάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για "πρωτοφανή προετοιμασία" την διετία 2012-2014.

  "Τηρουμένων λοιπόν των αναλογιών, προσωπικά θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως τη περίοδο 2012-2014 έκανε μια πρωτοφανή προετοιμασία. Αλλά δεν μπορούσε η όποια προετοιμασία να εξουδετερώσει τους συγκεκριμένους συσχετισμούς. Εκτός αυτού, η προετοιμασία πάντα έχει όρια. Εν προκειμένω, αναλαμβάνοντας την κυβέρνηση, έχεις τη δυνατότητα να δεις από τα μέσα τόσο τις δυνατότητες όσο και τα εμπόδια που έχεις να αντιμετωπίσεις σε μια δεδομένη συγκυρία".  

  Συμφωνία Πρεσπών και Κοτζιάς

  Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ( του οποίου οι σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται στον "πάγο")

  *"Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αρχικά ένας ανέφικτος στόχος. Και ενδεχομένως θα παρέμενε ανέφικτος να δεν υπήρχε πολιτική αλλαγή τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βόρεια Μακεδονία. Η πολιτική αλλαγή στη Βόρεια Μακεδονία ήταν μια ευκαιρία διότι αναδείχθηκε μια ηγεσία αποφασισμένη να συμβάλει στη λύση. Αλλά η ευκαιρία αυτή πιθανώς θα έμενε ανεκμετάλλευτη, όπως έμειναν και άλλες προηγουμένως, αν και στην Ελλάδα δεν είχε εκλεγεί μια κυβέρνηση έτοιμη να αξιοποιήσει την ευκαιρία, και να έχει την τόλμη και το θάρρος να αναλάβει την επίλυση ενός επιζήμιου για τη χώρας μας προβλήματος. Απέναντι σε όλα όσα πυροδοτήθηκαν από τη τότε αξιωματική αντιπολίτευση, για μικροκομματικούς λόγους  όπως όλοι αντιλαμβάνονται σήμερα, καθιστώντας την επιλογή δύσκολη και με αναπόφευκτο πολιτικό κόστος. Όμως η πολιτική αυτή σήμερα δικαιώνεται πλήρως. Αποτελεί πολύτιμο κεκτημένο και για τις δυο χώρες".

  *Και όταν αναφέρομαι σε αποτελεσματικότητα  δεν αναφέρομαι μόνο στη συμφωνία των Πρεσπών (...) Αναφέρομαι στο γεγονός ότι μια χώρα χρεοκοπημένη, με υποβαθμισμένη τη διεθνή της θέση, "μαύρο πρόβατο" στα μάτια πολλών, μπόρεσε να αντιστρέψει αυτήν την εικόνα, να αναβαθμίσει τη διεθνή της θέση και να καταστεί παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό ήταν ασφαλώς αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αλλά και του σημαντικού έργου που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών.

  Ν. Ζορμπά

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ