Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Οκτ-2019 11:22

  Θεοδωρικάκος: Έτσι θα πιστοποιείται η διετής παρουσία στην Ελλάδα των αποδήμων για να ψηφίσουν

  Θεοδωρικάκος: Έτσι θα πιστοποιείται η διετής παρουσία στην Ελλάδα των αποδήμων για να ψηφίσουν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τους τρόπους με τους οποίους θα πιστοποιείται από τις αρχές η παρουσία για δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των τελευταίων 35 ετών των αποδήμων που θέλουν να ψηφίσουν ανέλυσε στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

  "Αυτό θα αποδεικνύεται από δημόσια έγγραφα. Από απολυτήριο σχολείου, από ασφαλιστικό οργανισμό, από την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας κ.α." είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

  "Στην πραγματικότητα όσοι έχουν φύγει μέχρι 33 χρόνια καλύπτονται όλοι. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός έχει έρθει στην Ελλάδα είτε για να σπουδάσει είτε για να εργαστεί είτε για να κάνει στρατιωτική εργασία", συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

  Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε και για το πότε θα ψηφίζουν οι απόδημοι και, μολονότι παρέπεμψε στην τελική πρόταση που θα συνταχθεί, επισήμανε ότι "κανονικά η ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού θα γίνεται προηγούμενες ημέρες από αυτές που γίνεται στην Ελλάδα γιατί υπάρχουν πρακτικά ζητήματα με διαφορές ώρας κτλ".

  Όπως επισήμανε "από τη χθεσινή σύσκεψη (σ.σ. της διακομματικής επιτροπής) κατάλαβα ότι υπάρχει βάση συμφωνίας για όλα τα κόμματα με βασικό ερωτηματικό το κόμμα του κ. Βαρουφάκη".

  Σύμφωνα με τον υπ. Εσωτερικών "το ΜέΡΑ 25 είχε θέσεις δύο όρους που ήταν αδύνατο να γίνουν δεκτοί: Ο πρώτος να αφορά μόνο όσους έχουν φύγει τα τελευταία 9 χρόνια που θα άφηνε έξω εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και θα ήταν παράλογο, και ο δεύτερος ήθελε να φτιαχτούν πολλές περιφέρειες του εξωτερικού, πράγμα αδύνατο καθώς δεν γνωρίζουμε πόσοι θα είναι οι Έλληνες που θα κάνουν αίτηση για να ψηφίσουν". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ