Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 20-Οκτ-2019 12:00

  Επικουρική ασφάλιση: Αύριο παραδίδεται το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών στον Μηταράκη

  Επικουρική ασφάλιση: Αύριο παραδίδεται το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών στον Μηταράκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη Δευτέρα θα παραδοθεί επίσημα το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής για την επικουρική ασφάλιση στον υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη.

  Όπως σημειώνει το "Πρώτο Θέμα", το πόρισμα προβλέπει την υποχρεωτική υπαγωγή στον νέο κλάδο επικουρικής ασφάλισης όλων των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας από την 1η Ιανουαρίου του 2021. Επίσης, το νέο Ταμείο θα έχει καθαρά κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα με εμπλοκή και του ιδιωτικού τομέα. Θα χορηγεί επικουρικές συντάξεις λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου. Στόχος είναι το ύψος της σύνταξης να καθορίζεται όχι μόνο από τα έτη ασφάλισης και τις αποδοχές, αλλά και από την απόδοση του χαρτοφυλακίου του ασφαλισμένου.

  Κάθε ασφαλισμένος θα χτίζει τον ατομικό του λογαριασμό με τις εισφορές εργαζομένου-εργοδότη, οι οποίες θα επενδύονται για τη δική του σύνταξη και όχι για παλαιότερες ανάγκες του συστήματος. Έτσι, θα δίνονται στον ασφαλισμένο περισσότερες επιλογές, όπως επιλογή παρόχου, επενδυτικής στρατηγικής, ενός μείγματος εφάπαξ και ισόβιας σύνταξης στο τέλος του εργασιακού βίου, καθώς και δυνατότητα επιλογής, εντός πλαισίων, της ηλικίας συνταξιοδότησης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ