Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 19-Οκτ-2019 14:30

  Κ. Μητσοτάκης: Ιδιωτικές επενδύσεις ίσον νέες δουλειές

  Κ. Μητσοτάκης: Ιδιωτικές επενδύσεις ίσον νέες δουλειές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τον κοινό βηματισμό των επενδύσεων με τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, σε μία Ελλάδα που αφήνει πίσω της την κρίση, ανάδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με θέμα "Οι μεγάλες επενδύσεις ως καταλύτης για ανάπτυξη και καλές δουλειές για όλους - το παράδειγμα της Costa Navarino στη Μεσσηνία".

  Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι το τρίπτυχο δουλειές, ευκαιρίες και ευημερία για όλους. "Οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι σημαντικές, για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές. Όχι μόνο για τους νέους. Αλλά και αυτούς που θέλουν να μπουν και πάλι στην αγορά εργασίας. Κεντρικός στόχος μας είναι οι ευκαιρίες, οι δουλειές, η ευημερία για όλους. Θέλουμε η ευημερία αυτή να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας. Η κυβέρνησή μας στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, μέσα από τη μείωση της φορολογίας, την απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

  Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ανάπτυξη στη χώρα μας σήμερα μπορεί να είναι μόνο βιώσιμη. "Το μέλλον θα πρέπει να είναι αναπτυξιακή προοπτική με βιώσιμα χαρακτηριστικά", επεσήμανε, ενώ εστιάζοντας στην επένδυση του Costa Navarino, ανέδειξε το γεγονός ότι η τοπική οικονομία ακολουθεί το δρόμο που αυτή χάραξε. "Η διάχυση του πλούτου σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία είναι αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε…Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, πολύ σύντομα μόνο του, ανεξάρτητο, θα μπορέσει να γίνει μέρος μίας σύμβασης παραχώρησης, αντίστοιχης με αυτή για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια", τόνισε.

  Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην εμβληματική προσωπικότητα του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. "Έβλεπε πέρα από την εποχή του. Το έργο του σημάδεψε την οικονομική ανάπτυξη μίας ολόκληρης περιοχής. Δεν ήταν απλά ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Ήταν με τον τρόπο του ένας σύγχρονος ευεργέτης. Έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο και τον τόπο του", είπε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ