Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Οκτ-2019 11:59

  Β. Κοντοζαμάνης: Με 10 εκατ. ευρώ θα αγόραζε το Ίδρυμα Ωνάση το "Ερ. Ντυνάν"

  Β. Κοντοζαμάνης: Με 10 εκατ. ευρώ θα αγόραζε το Ίδρυμα Ωνάση το "Ερ. Ντυνάν"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αποκάλυψη ότι μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν το Ίδρυμα Ωνάση να αγοράσει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν με 10 εκατ. ευρώ μετρητά σε βάθος εικοσαετίας, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα κατέβαλε το Δημόσιο, έκανε ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης η εξαγορά θα γίνονταν από μια μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

  Ο κ. Κοντοζαμάνης μάλιστα κάλεσε τον κ. Πολάκη να καταθέσει την συμφωνία που υποστήριξε ότι είχε κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με το Ίδρυμα Ωνάση λέγοντας "δεν βρήκαμε τίποτε στο υπουργείο". Ο ίδιος σημείωσε πως ποτέ το νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" δεν ήταν δημόσιο, ενώ η πράξη εξαγοράς του σε πλειστηριασμό ήταν μια πράξη μεταξύ ιδιωτών . Τόνισε δε πως "εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε πράξεις ιδιωτών".

  Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης υποστήριξε σθεναρά το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης να κάνει το Ερρίκος Ντυνάν "δημόσιο" με τα 10 εκ ευρώ που θα έβαζε το Ιδρυμα Ωνάση και άλλα 100 εκ που θα δίνονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό. "Εμείς θέλαμε να ενταχθεί στο δημόσιο και να γίνει ένα από τα τρία νοσοκομεία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου" είπε.

  Νωρίτερα ο κ. Κοντοζαμάνης αφού σημείωσε πως επειδή διετέλεσε ΓΓ του υπουργείου Υγείας το 2014 γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση αυτή , είπε: "το Ερρίκος Ντυνάν που δεν ανήκε ποτέ στο δημόσιο είχε χρέη ύψους 300 εκ ευρώ. Είχαμε τρεις επιλογές: να  ενταχθεί  στο Δημόσιο μαζί με το χρέος των 300 εκ ευρώ, να πουληθεί, ή να αφεθεί στην τύχη του και να βγουν κομμάτια του σε πλειστηριασμό με ότι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους κλπ. Επιλέξαμε την λύση που όλοι γνωρίζουν σώζοντας καταρχήν την άδεια λειτουργίας του ως νοσοκομείο, γεγονός που ανεβάζει και την αξία του γιατί αλλιώς πωλείται ένα νοσοκομείο κι αλλιώς ένα σκέτο κτίριο. Με την λύση που δόθηκε τότε σώθηκαν και οι θέσεις εργασίας".

  Μαρία Νταλιάνη
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ