Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Οκτ-2019 11:59

  Τσίπρας για 2015: Ίσως να γράψω κι εγώ μιλώντας με ονόματα και διευθύνσεις

  Τσίπρας για 2015: Ίσως να γράψω κι εγώ μιλώντας με ονόματα και διευθύνσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Βλέπω τις τελευταίες μέρες όλοι να θέλουν να γράψουν και από ένα βιβλίο για την περίοδο αυτή, πράγμα το οποίο σημαίνει ήταν στα αλήθεια πολύ ιστορικές και κρίσιμες, τόσο οι επιλογές, όσο και οι στιγμές", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Ionian , για όσα διαδραματίστηκαν στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του. 

  Πρόσθεσε μάλιστα πως: "Ίσως κάποια στιγμή και ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της πολύ σημαντικής περιόδου για την σύγχρονη ιστορία του τόπου, δηλαδή εγώ, να αισθανθώ την ανάγκη να τοποθετηθώ με ονόματα και διευθύνσεις πάνω στα πραγματικά γεγονότα". 

  Διευκρίνισε όμως ότι αυτό που προέχει για εμένα τούτη την ώρα είναι να βγάλουμε πρωτίστως τα πολιτικά συμπεράσματα.

  Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε: 

  θέλω να σας πω, ότι, τα λάθη και οι παραλείψεις δεν θα πρέπει να περιοριστούν στα πρόσωπα, αλλά πρέπει να δούμε τις βαθύτερες αιτίες, τις πολιτικές, το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών επιλογών και όχι τόσο στα πρόσωπα. Εξάλλου, νομίζω ότι έχω αναφερθεί στις επιλογές μου που και ο ίδιος έχω παραδεχθεί ότι δεν ήταν οι ευτυχέστερες δυνατές κατά την περίοδο ιδίως του α΄ εξαμήνου της διακυβέρνησης.

  Αλλά νομίζω ότι είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να τα κουβεντιάσουμε με μεγαλύτερη άνεση και όχι τόσο επιδερμικά σε ότι αφορά τα πρόσωπα.

  Άλλωστε, βλέπω, ότι, τις τελευταίες ημέρες, όλοι να θέλουν να γράψουν και από ένα βιβλίο για την περίοδο του α΄ εξαμήνου του 2015, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν πράγματι πολύ ιστορικές και κρίσιμες και οι επιλογές αλλά και οι στιγμές. Ίσως κάποια στιγμή, ως βασικός πρωταγωνιστής αυτής της πολύ σημαντικής περιόδου για την σύγχρονη ιστορία του τόπου, αισθανθώ κι εγώ την ανάγκη να τοποθετηθώ με ονόματα και διευθύνσεις πάνω στα πραγματικά γεγονότα.

  Όμως, αυτό που προέχει για εμένα τούτη την ώρα, είναι να βγάλουμε πρωτίστως τα πολιτικά συμπεράσματα και όχι τόσο η ιστορική καταγραφή, η οποία θα γίνει κάποια στιγμή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ