Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Οκτ-2019 19:49

  Φώφη Γεννηματά: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να πάρει μέτρα για την τουρκική προκλητικότητα

  Φώφη Γεννηματά: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να πάρει μέτρα για την τουρκική προκλητικότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρέμβαση για την τουρκική προκλητικότητα έκανε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά την διαδικασία συζήτησης της παραπομπής του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου για τέσσερα φερόμενα αδικήματα στην υπόθεση Νοβάρτις.

  "Η τουρκική προκλητικότητα πέρασε από τα λόγια στην πράξη" τόνισε η κ. Γεννηματά. "Έχουμε επιθετική παραβίαση των κανόνων δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου" ανέφερε και ζήτησε την λήψη μέτρων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

  Η κ. Γεννηματά εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησε τα οφέλη για την χώρα από την πρόσφατη υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ από τους κκ. Μ. Πομπέο και Νίκο Δένδια. "Θα έπρεπε να συνδέεται με την πραγματική αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας" είπε. "Μάθαμε τι δώσαμε και δώσαμε πολλά, δεν μάθαμε αν πήραμε και τι πήραμε ως αντάλλαγμα. Και δεν εννοώ τα ανέξοδα ευχολόγια του κ. Πομπέο".

  Κατά την ομιλία της η Πρόεδρος του Κινάλ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στο προσφυγικό- μεταναστευτικό είναι "εγκλωβισμένη χωρίς στρατηγική και αντιδρά σπασμωδικά". Ενώ χώροι όπως οι Μόρια "έχουν γίνει αποθήκες ψυχών".

  Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Νοβάρτις  η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι "στην υπόθεση αυτή, σκοπίμως έχει στοχοποιηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, που μάλιστα  είναι ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο χώρο του φαρμάκου".

  Υπογράμμισε ότι "κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, η ύπαρξη και η λειτουργία ενός σκοτεινού παραδικαστικού συστήματος. Ένα παραδικαστικό σύστημα που γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα ενός τμήματος της Δεξιάς, αλλά  τα τελευταία χρόνια ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που το υιοθέτησε πλήρως και το καρπώθηκε. Απροκάλυπτα και αδίστακτα. Η δήθεν "Πρώτη Φορά Αριστερά" δεν ένιωσε κανένα δισταγμό, καμία ντροπή όταν τοποθετούσε στη νευραλγική θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης τον πρώην Διοικητή των Μυστικών Υπηρεσιών της Κυβέρνησης Καραμανλή. Τον άνθρωπο που ήταν γνωστός τοις πάσι ότι ανήκε και ανήκει ιδεολογικά στο χώρο της Δεξιάς" είπε.

  Τα βέλη της κ. Γεννηματά στράφησαν και κατά της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς είπε : "Ποιοί επέβαλαν στις 9 Αυγούστου 2019 να δοθούν  ξανά στην κ. Τουλουπάκη -για πενήντα μία ημέρες- αρμοδιότητες που της είχαν αφαιρεθεί με τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας; Γιατί δόθηκε ξανά στην κ. Τουλουπάκη το δικαίωμα να ασκεί μόνη της ποινικές διώξεις για τις υποθέσεις που ερευνά; Επιστρέψατε αρμοδιότητες στον άνθρωπο που κατονομάζεται και αναφέρεται τόσες φορές και με τόσο μελανά χρώματα στη διαβιβασθείσα δικογραφία ως ευθέως ελεγχόμενη από πολιτικά κέντρα εξουσίας. Έχουμε ήδη ζητήσει κι αναμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης τις αναγκαίες εξηγήσεις".

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ