Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 06-Οκτ-2019 08:18

  Ο Τσίπρας ποντάρει σε "ρωγμές" στην κυβερνητική βιτρίνα

  Ο Τσίπρας ποντάρει σε "ρωγμές" στην κυβερνητική βιτρίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Σε ρωγμές στην κυβερνητική βιτρίνα ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καλύψουν την αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος εν όψει και της διεύρυνσης του .

  Η Κουμουνδούρου προβλέπει ότι η "βόμβα" του Προσφυγικού θα σκάσει άτσαλα στα κυβερνητικά χέρια δημιουργώντας σοβαρά ζητήματα στο εσωτερικό της  και επιπλέον κομματικά στελέχη εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικά για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

  Μουρμούρα

  Το συριζαικό εσωκομματικό πεδίο πάντως δεν είναι ξεχερσωμένο από …ζιζάνια. Εντός του κόμματος εξακολουθεί και υπάρχει καχυποψία για τα προεδρικά σχέδια εν όψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, εξ΄ ού και πυκνώνουν οι φωνές και οι παρεμβάσεις εξ αριστερών του Αλέξη Τσίπρα να μην ρίξει το νέο κόμμα "νερό" στο (ταυτοτικό) του κρασί, κοινώς να μην γίνει ΠΑΣΟΚ.

  Εξαιρετικά οχλημένοι εν τω μεταξύ, εμφανίζονται κομματικοί παράγοντες από αρθρογραφία και "πένες" που παραινούν τον Αλέξη Τσίπρα να "ξεμπερδεύει" και με το κόμμα και με την "Αριστερά" και να χτίσει έναν ΣΥΡΙΖΑ από την …αρχή με ξεκάθαρο κεντρώο προφίλ.

  Η πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ την οποία παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Φεστιβάλ της νεολαίας με μπόλικη δόση από "αριστερά" λειτουργεί μεν καθησυχαστικά σε πρώτη φάση στους ανησυχούντες μην γίνει το κόμμα ΠΑΣΟΚ, αλλά υποφώσκει η καχυποψία πως η πολλή αριστερή ρητορική που χρησιμοποίησε ο πρόεδρός τους δεν είναι παρά  προσχηματική , για να μην ερεθίσει έτι περαιτέρω τα οξυμένα εσωκομματικά πνεύματα.

  "Προειδοποιήσεις" από τους "53"

  Στον ιστότοπο "commonality” μάλιστα, ο οποίος παγίως εκφράζει τις θέσεις των "53" δημοσιεύτηκε εξόχως επιθετικό άρθρο εναντίον όσων εισηγούνται δια δημόσιων τοποθετήσεών τους στον κ. Τσίπρα να "ξεγράψει" τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Σε άρθρο τους με τίτλο: "Ξαφνικός έρωτας για έναν ΣΥΡΙΖΑ, που όμως απεχθάνονται!" οι 53 αναφέρουν, μεταξύ άλλων:
   

  "Οι διάφοροι "αναλυτές", αυτοί που ζητούν εδώ και τώρα το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ του 4%, δεν το κάνουν γιατί αντιπαθούν προσωπικά κάποια από τα στελέχη του κόμματος (που οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν ως "βαθύ ΣΥΡΙΖΑ"), αλλά γιατί εχθρεύονται ιδεολογικά και πολιτικά το ρεύμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, τα κοινωνικά κινήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, τον ακτιβισμό. Και τι μας ζητούν; Να ακουμπήσουμε στην "Παπανδρεϊκή παράδοση", στον "πυρήνα της ιστορικής διαδρομής της Προοδευτικής παράταξης", όπως χαρακτηριστικά μας λένε "Η διακήρυξη στο σύνολό της αναιρεί αυτή την –ανδρεοπαπανδρεϊκή"!- αναφορά με την ταυτοτική σημασία, που συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον πυρήνα της ιστορικής διαδρομής της προοδευτικής παράταξης- και όχι αποκλειστικά με τις δράσεις της παραδοσιακής αριστεράς, από την οποία εμπνέονται ακόμη ορισμένοι στην Κουμουνδούρου"

  Και "προειδοποιούν" εμμέσως το προεδρικό περιβάλλον: "Και είναι σίγουρο ότι όσο θα περνάει ο καιρός αρθρογράφοι και πολιτικοί αναλυτές μιας συγκεκριμένης αντίληψης θα πιέζουν για να μπει τέλος στην υπόθεση της αριστεράς. Μόνο που δεν έχουν καταλάβει και κυρίως δεν γνωρίζουν τον κόσμο που λοιδορούν και εχθρεύονται. Η αριστερά δεν γεννήθηκε ούτε πορεύτηκε με βάση μιντιακές ανάγκες ή προσδοκίες. Δεν είναι κατασκευή κανενός ούτε είναι σε θέση σήμερα να κατασκευάσουν μια νέα πραγματικότητα, που να αφορά την αριστερά και τον τρόπο που αυτή αποφασίζει να οργανωθεί, να μιλήσει και να κινηθεί στην κοινωνία. Γι αυτό και ματαιοπονούν".

  *Διαβάστε περισσότερα στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ που κυκλοφορεί

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ