Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Οκτ-2019 16:29

  Κ. Αχ. Καραμανλής: Εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές για την ανάπτυξη του Λαυρίου και της γύρω περιοχής

  Κ. Αχ. Καραμανλής: Εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές για την ανάπτυξη του Λαυρίου και της γύρω περιοχής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα ζητήματα των υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και ειδικότερα αυτά που απασχολούν τον Δήμο Λαυρεωτικής, συζήτησαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

  Κατά τη συζήτηση ετέθησαν, τόσο από τον αντιπεριφερειάρχη όσο και από τον δήμαρχο, τα θέματα της ανάπτυξης του λιμανιού του Λαυρίου και της επέκτασης του Προαστιακού.

  Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι εξετάζεται η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων πάντοτε στο πλαίσιο μιας συνολικής εκτίμησης της βιωσιμότητάς τους και της αναπτυξιακής προοπτικής τους για την περιοχή. Διευκρίνισε, δε, ότι οι χρηματοδοτήσεις των έργων υπόκεινται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προϋπόθεση της οποίας είναι οι μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

  Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύθηκε "να εξετάσει εξαντλητικά όλες τις εναλλακτικές προοπτικές για την ανάπτυξη του λιμένος Λαυρίου και της ευρύτερης περιοχής".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ