Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Σεπ-2019 20:51

  Με ...γενναία δόση από "Αριστερά" η ομιλία- προσκλητήριο Τσίπρα στον νέο ΣΥΡΙΖΑ

  Με ...γενναία δόση από "Αριστερά" η ομιλία- προσκλητήριο Τσίπρα στον νέο ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.55

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Καλώ όλους τους Δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας πατώντας το κουμπί έναρξης για την εγγραφή νέων μελών και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς το συνέδριό του. 

  Ούτε τα στελέχη, ούτε οι βουλευτές του, ούτε εγώ ο πρόεδρος του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς, διατράνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα του Φεστιβάλ Νεολαίας του κόμματος, το οποίο επέλεξε για "εφαλτήριο" της καμπάνιας που ξεκινά για την προσέλκυση νέων μελών. 

  Προς τέρψη των αριστερών στελεχών του, η ομιλία του κ. Τσίπρα (βασισμένη στην Πολιτική Διακήρυξη που εγκρίθηκε χθες από την Κεντρική Επιτροπή) ειχε μεγάλη δόση από ...Αριστερά, αντικαπιταλιστικές αναφορές και οικολογία. Στο προσκήνιο, ασφαλώς ( όχι μόνον λόγω του κοινού) βρέθηκε και η νέα γενιά των 17-35 στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει και ως εκλογικό ακροατήριο. 

  Από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια δεν έλειψε η κριτική στην Κυβέρνηση και τη Ν.Δ, μιλώντας για "αμοραλιστική κυβέρνηση της Δεξιάς και για αυτό μια πολύ σκληρή και αντιλαϊκή κυβέρνηση". Πυρών δεν φείσθηκε ούτε για τα ΜΜΕ, τα οποία εγκάλεσε για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

  Σταχυολογώντας την ομιλία του, είπε για: 

  Νέους

  *Και είναι σήμερα που με τη διακήρυξή μας, το δημοκρατικό προσκλητήριο σε κάθε νέα και σε κάθε νέο, σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, σε κάθε ενεργό πολίτη αυτού του τόπου, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την αριστερά και για το τόπο. 
  Και ξεκινάμε από το φεστιβάλ της νεολαίας, γιατί κόμμα που δε ξεκινάει από τους νέους, δε συγκινεί τους νέους, δε δίνει χώρο στους νέους, δεν έχει μέλλον και προοπτική. Στους νέους ψηφοφόρους 17 ως 35 χρόνων, στις ηλικίες δηλαδή που ξανά πήραμε πρωτιά, και χάρη σε αυτούς, ένα διόλου ευκαταφρόνητο 32% στις εκλογές του Ιούλη.
   Και τους καλώ να πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ επάνω τους και να φτιάξουν το ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής.

  ΣΥΡΙΖΑ

  *Απευθύνουμε λοιπόν απόψε ένα πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο ένταξης σε όλους  τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Να πάρουμε την υπόθεση της προοδευτικής παράταξης, την υπόθεση της προόδου στα χέρια μας.


  Ό*λες και όλοι εμείς είναι ανάγκη, κοινωνική, εθνική, πολιτική, να ενώσουμε σήμερα τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε την Αριστερά της εποχής μας.
  Για να οικοδομήσουμε χωρίς αποκλεισμούς ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό. 
  Που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και θα δίνει ρεαλιστικές και προοδευτικές απαντήσεις σε όλα τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας. 

  *Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο Πρόεδρός του, δεν είμαι εγώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι  εσείς.

  Αριστερά

  *Η Αριστερά, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο σε κάθε της εκδοχή, υπήρξε από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της δύναμη προοδευτικής αλλαγής. 
  Στην πατρίδα μας, κάθε φορά που προσπάθησε να παρέμβει με τόλμη, με λογισμό και μ’ όνειρο, κάθε φορά που οικοδόμησε συμμαχίες και τοποθετήθηκε ηγεμονικά και ταυτόχρονα κινηματικά η Ελλάδα, ο λαός μας, οι κοινωνικές δυνάμεις της αλλαγής, είδαν και βλέπουν τους αγώνες τους να δίνουν καρπούς.


  *Σε μία ιστορική συγκυρία, που ο παγκόσμιος καπιταλισμός, στην πιο επιθετική και απάνθρωπη μορφή του, θέλει να εμφανίζεται ως το επιστέγασμα του πολιτισμού. 
  Ως το τέλος της Ιστορίας, 
  το τέλος των κοινωνικών αγώνων, 
  το τέλος της πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 
  Εμείς, είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε.
  Καν να ενώσουμε τη φωνή μας για να διακηρύξουμε ότι :
  Η ιστορία δεν έχει ακόμα τελειώσει! 
  Γιατί το δίκιο δεν έχει ακόμα κερδίσει.

  Οικολογία

  *Κανένα όμως μοντέλο δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο σήμερα, αν δεν εμπεριέχει και τον σεβασμό των φυσικών πόρων. 
  Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ. 

  Και τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ διεξάγεται σήμερα μία σημαντική συζήτηση για την ανάγκη ενός παγκόσμιου πράσινου New Deal.

  *Η περίπτωση της 16χρονης Γκρέτα, που στο διαδίκτυο την ειρωνεύονται τα ίδια ακροδεξιά τρολ που πολεμούν καθημερινά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, 
  είναι εδώ και κινητοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους.
   
  *Η αριστερά της εποχής μας, θα πω εγώ, παραφράζοντας τον Πουλαντζά, είτε θα είναι οικολογική είτε δε θα υπάρχει.

  *Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, η προοδευτική Συμμαχία, οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα.
  Οφείλει να είναι μια συμμαχία κόκκινη και πράσινη.
  Γιατί δε μπορεί πια το κόκκινό να σταθεί χωρίς το πράσινο, ούτε το πράσινο να αντέξει χωρίς το κόκκινο.

  Αν, λοιπόν, η πρώτη τετραετία ήταν η τετραετία της εξόδου από τα Μνημόνια, η επόμενη κυβερνητική μας θητεία θα πρέπει να είναι εκείνη της πράσινης ανάπτυξης. 

   

  Ν.Δ

  *Εμείς απαλλάξαμε τη χώρα από τα μνημόνια. 
  Αυτοί όμως τώρα επιβάλλουν ξανά σκληρά μνημονιακά μέτρα, ιδίως στο χώρο της εργασίας, όχι επειδή το ζητάνε οι δανειστές αλλά τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. 

  *Γιατί απέναντί μας δεν έχουμε απλώς μια Δεξιά κυβέρνηση.
  Έχουμε μια αμοραλιστική κυβέρνηση της Δεξιάς και για αυτό μια πολύ σκληρή και αντιλαϊκή κυβέρνηση.

  Novartis

  *Εμείς δώσαμε χώρο στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τα μεγάλα σκάνδαλα, όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ, και της Νοβάρτις. 
  Αυτοί όμως τώρα, τρομοκρατούν τη δικαιοσύνη. 
  Στήνουν διώξεις φαρσοκωμωδίας ώστε να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα και να διώξουν τους διώκτες των φαύλων πολιτικών που ζημίωσαν το Δημόσιο ταμείο. 
   

  Πρέσπες

  *Τολμήσαμε να ανοιχτούμε στους γείτονες, να εφαρμόσουμε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ειρήνης και συνεργασίας.
  Τολμήσαμε τη συμφωνία των Πρεσπών, που έκλεισε μια μεγάλη πληγή για τη χώρα, για τη Βόρεια Μακεδονία, και για την περιοχή. Τολμήσαμε. Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Πώς εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο χυδαίο, πιο λαϊκίστικο, πιο υποκριτικό, τρόπο ένα εθνικό θέμα.
  Και πώς έγιναν ένα με την πατριδοκαπηλεία, τον φασισμό, και την ακροδεξιά αντίδραση, για να κερδίσουν κάποιες ψήφους. 
  Σε βάρος της χώρας. 

  *Ξέρετε τι έκαναν και τι κάνουν, βέβαια, τώρα. 
  Πώς μετατράπηκε από τη μία μέρα στην άλλη η "προδοτική συμφωνία" σε μια συμφωνία που "θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε".
  Πώς πούλησαν μέσα σε μία μέρα όλους αυτούς τους μακεδονομάχους. 
  Μάτι

  *Απέναντί μας δεν έχουμε απλώς μια Δεξιά κυβέρνηση.
  Έχουμε μια αμοραλιστική κυβέρνηση της Δεξιάς και για αυτό μια πολύ σκληρή και αντιλαϊκή κυβέρνηση.
  Που δεν έχει σημασία αν είναι ανίκανη να διαχειριστεί αποτελεσματικά μικρά ή μεγαλύτερα θέματα. 

  ΜΜΕ


  Ένας στρατός μισθοφόρων δημοσιογράφων σε θέσεις μετακλητών στο δημόσιο, αλλά και μια στρατιά μέσων ενημέρωσης διαμορφώνουν μια διαφορετική εικονική πραγματικότητα. 
  Ίσως δεν είναι υπερβολή, αλλά το μόνο που λειτουργεί πραγματικά άριστα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μιντιακή προπαγάνδα.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ