Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Σεπ-2019 09:25

  ΝΔ: Θέμα ωρών η κατάθεση πρότασης για προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

  ΝΔ: Θέμα ωρών η κατάθεση πρότασης για προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Δημήτρη Γκάτσιου 

  Ακόμα και σήμερα είναι πιθανό να καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την πρότασή της για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

  Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι ήδη έχει προχωρήσει η αναγκαία νομική επεξεργασία. Παράλληλα, επισημαίνουν πως η "γαλάζια" παράταξη κινείται θεσμικά, δημοκρατικά και υπεύθυνα, μακριά  από την τοξική πρακτική των μαζικών πολιτικών διώξεων και της στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων, που επιστράτευσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο για επικοινωνιακά σόου και μικροκομματικά οφέλη. 

  "Στόχος δεν είναι απλά και μόνο η εξιχνίαση μιας σκοτεινής υπόθεσης, ούτε μόνο η ανάδειξη της αλήθειας που δικαιούνται να ξέρουν οι πολίτες, αλλά και η θεσμική εξυγίανση, από τα νοσηρά αποστήματα που αποβλέπουν στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης.

  Αυτά που αποκαλύπτει στην κατάθεση της η Ελένη Ράϊκου δείχνουν μια εντελώς άρρωστη κατάσταση σε ένα τμήμα της Δικαιοσύνης που παραπέμπει σε διαφθαρμένα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Όλα αυτά πρέπει να διερευνηθούν" είναι το σχόλιο κυβερνητικών στελεχών. 

  Στο κυβερνητικό "στρατόπεδο" σημειώνουν ότι, εάν κατά το στάδιο της έρευνας προκύψουν στοιχεία για άλλα αδικήματα ή άλλα πρόσωπα, η έρευνα μπορεί να επεκταθεί.

  "Η πρόταση για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης στρέφεται προς τον κ. Παπαγγελόπουλο, επειδή οι καταγγελίες για σκευωρία, επιβεβαιώνονται στο πρόσωπό του από πολύ σημαντικές επώνυμες μαρτυρίες δύο εν ενεργεία εισαγγελέων που είχαν άμεση εμπλοκή στην υπόθεση. Τόσο η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς κα Ράικου, όσο και ο τέως εποπτεύων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αγγελής καταθέτουν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για πιεστικές παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου με στόχο τη διαπόμπευση, χωρίς κανένα στοιχείο, πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ", τονίζουν κυβερνητικά στελέχη.

  "Είναι σημαντικό ότι η κατάθεση της κ. Ράικου, η οποία "δένει" με την κατάθεση του κ. Αγγελή, είναι απολύτως σαφής και κατηγορηματική. Αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της ζητούσε φορτικά να στείλει τη δικογραφία με πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή και ότι ενώ του απαντούσε πως δεν έχει επαρκή στοιχεία, εκείνος επέμενε: "Έχεις και παρα-έχεις. Στείλε την και για τα παρακάτω θα φροντίσουν άλλοι".

  Σημειώνει, μάλιστα πως όταν η ίδια του ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να στείλει δικογραφία χωρίς στοιχεία, καθώς είναι "άλλης Σχολής και δεν τα κάνει αυτά", ο Δ. Παπαγγελόπουλος της απάντησε απειλητικά: "Κάτσε τότε και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η Σχολή σου". Χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία της σύμφωνα με την οποία ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος, κομπάζοντας για τις παγίδες που έστηνε σε όποιον στεκόταν εμπόδιο στην θέλησή του, αυτοαποκαλούταν Ρασπούτιν", συμπληρώνουν.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ