Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 22-Σεπ-2019 12:46

  Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το success story της Ευρώπης

  Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το success story της Ευρώπης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Την πεποίθησή του ότι με τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων, η Ελλάδα μπορεί να γίνει το success story της Ευρώπης εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με το διοικητικό συμβούλιο και την παγκόσμια ηγετική ομάδα της Pfizer.

  Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την πολυεθνική βιομηχανία, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, για την απόφασή της να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη ένα από τα έξι ψηφιακά εργαστηριακά της κέντρα (digital hubs), συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κόμβο επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στον τομέα της τεχνολογίας της υγείας με τη δημιουργία του εργαστηρίου έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε την ανάγκη αξιοποίησης από την πολυεθνική εταιρεία  της τεχνογνωσίας Ελλήνων επιστημόνων που εξειδικεύονται στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας έχει ταλαντούχους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά, καλούς ακαδημαϊκούς και Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό οι οποίοι με την επιστροφή τους στην πατρίδα θα καταθέσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Η εταιρεία έχει ως στόχο να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. "Η χώρα μας είναι εφικτό να καταστεί  κέντρο αριστείας στον τομέα κλινικών μελετών", πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανέφερε πως το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς, ενώ ευχήθηκε η πρωτοβουλία της Pfizer για την επέκταση της παρουσίας της να αποτελέσει κίνητρο για περισσότερες εταιρείες να προβούν στην ίδια κίνηση Τόνισε δε, πως γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα ότι πήρε το μάθημά της, υπέφερε πολύ αλλά ταυτόχρονα ωρίμασε και πλέον κυρίαρχο στοιχείο στη χώρα αποτελεί η οικονομική και πολιτική σταθερότητα. "Πήραμε πολύ καθαρή εντολή να αλλάξουμε τη χώρα", επεσήμανε, σχολιάζοντας ότι η χώρα αφήνει πίσω την κρίση. 

  Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Δημόσια Υγεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Εστίασε, μάλιστα και στον αντικαπνιστικό νόμο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή, σημειώνοντας πως η κοινωνία είναι έτοιμη να τον δεχτεί και να τον αφομιώσει.

  Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και επαίνεσε θερμά τον Δρ. Άλμπερ Μπουρλά, τον Έλληνα CEO (Chief Executive Officer) της Pfizer για το έργο του, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για έναν Έλληνα να βρίσκεται στη θέση αυτή ενώ ταυτόχρονα τιμά την χώρα του προτείνοντας στην εταιρεία που εκπροσωπεί να επενδύσει στην Ελλάδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων